170 optimister på Baggensfjärden i helgen

Den 28-30 augusti avgörs Svenska Mästerskapet i Optimistjolle på Baggensfjärden. Omkring 170 båtar kommer till start och genom att sprida ut de tävlande på segelklubbarna runt fjärden kan hela arrangemanget genomföras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kappseglingssäsongen 2020 har inneburit många inställda regattor och få tillfällen till kappsegling på hög nivå. Det kommer med andra ord att innebära att vi får göra en kraftansträngning för att arrangera ett SM för de svenska optimistjolleseglarna, en regatta som också är ett rikskval till mästerskap. Dessutom avgörs samtidigt regattan Opti 11 för de yngre seglarna. För att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om minskad smittspridning och förordning gällande förbud mot att hålla offentliga tillställningar med fler än 50 personer seglas SM på tre olika banor och i fem startgrupper med max 50 båtar per start. Det kommer med andra ord att krylla av segel på Baggen i helgen.

På land sprids seglarna ut på landabaser på sju olika platser. Förutom KSSS i Saltsjöbaden, klubbarna Boo SS och Saltsjöbadens båtklubb; varven Jaktvarvet och Sune C båtvarv, kommunala Ringparkshamnen och Vår Gård. Till varje landningbas får 25 seglare och 25 anhöriga eller coacher tillträde.

 Men registrering och information kommer att ske digitalt och prisutdelningen sker på fjärden direkt efter avslutad segling.

 

Seglingföreskrifter med mera finns här: