Ett späckat kappseglingsprogram men inget OCR

På grund av rådande pandemi tvingas vi ställa in jolleseglarnas avslutningsfest KSSS Olympic Class Regatta. Men kappseglingsprogrammet kompletteras med en rad olika jolleregattor i mindre format för att så många som möjligt skall kunna få kappsegla.

I helgen arrangerades en extrainsatt 29er Grand Prix i Saltsjöbaden och slutet av augusti kommer över 100 optimistjollar till Saltis för att göra upp om SM titlarna på Baggensfjärden. Och mer extraregattor planeras.

-        Det är väldigt tråkigt att ställa in men vi vill ta vårt ansvar för att hålla nere smittspridning och därför är det inte möjligt att arrangera KSSS OCR på vanligt sätt. Närmare 1 000 personer på hamnplan fungerar inte helt enkelt, säger tävlingsledare Fredrik Liljegren. Men samtidigt är det kul att vi kan växla om och arrangera en rad nya tävlingar fortsätter Fredrik.

KSSS håller nu en dialog med olika klasser om hur vi gemensamt kan arrangera regattor på ett säkert sätt. Det går att arrangera men det kan vara mer resurskrävande vilket innebär att klasserna själva måste vara med och vara medarrangörer med funktionärer på plats vid genomförandet.

KSSS Olympic Class Regatta 2021 planerar vi att köra och välkomnar alla jolleseglare till en seglarfest som vanligt.

Se länk till kappseglingsprogrammet för 2020 nedan.