Följ Lilla Gotland Runt på Baggen live

Nu har uppladdningen för lilla Gotland Runt börjat på riktigt. Från kansliet ser vi redan nu på fredag förmiddag flera jollar ute på Baggen som tränar för seglarfesten imorgon. För även om fokus är på seglingsglädje är det mycket prestige som står på spel. Lilla Gotland Runt är en stor seglarhändelse ett år som detta. Mer än 70 båtar anmälda och det kommer nog att droppa in ytterligare under dagen. Det är bredd, elit och OS-seglare. Väderprognosen lovar sol och bra vindar och vi kommer bland annat att få se OS-klara Josefin Olsson på startlinjen. Imorgon kommer hon att byta sin Laser Radial mot OK-jolle och utmana de meriterade gubbarna i den klassen. Hela kappseglingen kommer att livesändas med start 11:30 på lördag.

Första start går 12.00 den 27 juni och banan läggs för målgång c:a 2 timmar senare. Regattan seglas som distansbana utanför KSSS klubbhus i Saltsjöbaden med jaktstart där de långsammaste båttyperna startar först och de snabbaste sist, enligt Svenskt Respit System (SRS). Först i mål vinner.

Rorsmansmöte sker digitalt en och en halv timme innan start. Vi hoppas på många deltagare och just nu strömmar anmälningarna in. Anmälan är öppen till och med 26 juni.

Inbjudna klasser: Optimistjolle, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, RS Aero 5, RS Aero 7, RS Aero 9, Moth, Waszp, OK-jolle, 29er, 49erFX, 49er, 505, F18.

Klicka på länken nedan för att se sändningen