Härlig start i Sandhamn

Sandhamnsregattan by Bluewater 2020, en jubileumsregatta med strålande förutsättning och ett välplanerat genomgörande av seglingsledningen.

Efter ett rent digitalt skepparmöte, klassindelning och startprogram enligt officiella direktiv kastade de 30 anmälda klassiska jakterna loss i Sandhamn mot starten för 2020 års Sandhamnsregatta by Bluewater.

Starten var bestämd till Gastholmsgrund, en av KSSS mest klassiska startkobbar där en kryss-läns bana på 18NM runt Kanholmsfjärden stod på programmet.

Med väl tilltagna startmellanrum sköts jakterna iväg från 12:00 Vädret var alldeles perfekt för denna jubileumsregatta, sydliga vindar med byar upp till 9 m/s.

Kanholmsfjärden bjöd på sin finaste skrud, med klassiska jakterna från den minsta skärgårds-30:an Lilla Spjut till den största Beatrice Aurore, en Skärgårds 150 som är 100 år gammal i år.

Efter  rundningen vid Trollharan där alla var inställda på en fin läns vred vinden 90 grader och de tävlande fick en brant undanvind upp till Röko.

Seglingen avslutades i lättare vindar genom Eknö-sundet och målgång nordväst om Lökholmen.

Snabbast även med omräknad tid var Beatrice Aurore med skepparen Jan Söderberg.

I J/70 klassen kördes två seglingar. Arubabåten med bestättningen Jonas Kjellberg, Måns Holmberg, Tomislav Bašić, Oskar Karlsson dominerade med en första och en andraplacering. 

Morgondagen skall bjuda på lättare vindar i finaste sommarväder.

Se nedan länk för resultat.