Joakim Norlén ny kappseglingsansvarig på KSSS

Kappsegling är en av KSSS viktigaste verksamheter ända sedan starten av Sällskapet 1830. Vi arrangerar årligen ca 20 olika kappseglingar. Rollen som kappseglingsansvarig är med andra ord något av spindeln i nätet. Joakim Norlén får nu den rollen på KSSS och kommer att leda samarbetet med kansliet och de hundratals funktionärer som varje år hjälper till att arrangera allt från internationella regattor till klubbmästerskap.

Närmast kommer Joakim från näringslivet där han haft ​många olika tjänster som VD, platschef och försäljningschef.

-        Jag har två stora passioner​ i livet: Segling och skidåkning​, säger Joakim. Jag har bland annat seglat Gotland Runt nio gånger och tävlat i flera olika klasser.

Dessutom har Joakim tränat många seglare och klasser. Inom Joakims andra passion skidåkning kan han stoltsera med ett förflutet som mycket aktiv tränare och ​chefstränare​ inom Djurgården IF alpin.

-        Det känns jättebra att Joakim är med i vårt team. Kappseglingsansvaret är en utmanande uppgift och allra helst ett år som detta med ett par extra stortävlingar till det redan packade programmet. Men med hjälp av Joakims energi och positiva inställning i kombination med våra fantastiska funktionärer och ett härligt kansligäng kommer det att gå som en dans på Brännö brygga, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.