Jonas Kjellberg vann Mästarnas Mästare

Jonas Kjellberg och hans team från KSSS är alla svenska kappseglingsmästares mästare efter att ha vunnit Mästarnas Mästare i Marstrand, i hård kamp med 40 SM-vinnare och landslagsseglare. Jonas hade kvalat in till tävlingen som svensk mästare i J/70 och hade alltså en fördel av att ha vunnit ett SM-guld i samma båt som användes i helgen.

Finalen, i de lätta vindarna inne i Marstrands hamn, blev dramatisk och J/70-gänget hade många rutinerade och erfarna seglare emot sig. Inte minst OS-klara Anton Dahlberg och Olivia Bergström – landslagsseglare i 470. Men på sista länsen hade J/70 med Jonas Kjellberg, Johannes Lind Widestam, Måns Holmberg och Axel Munkby en stabil ledning:

- Det kändes bra, men det är ju aldrig slut förrän man är över mållinjen, säger skepparen Jonas Kjellberg och gasten Måns Holmberg håller med:

- Jag kände mig ganska trygg med vår båtfart i finalen. Men sådana här korta race är ju alltid lite av ett lotteri, säger han.

Bakom segrarna blev det en hård kamp om andraplatsen. Precis innan mållinjen gick 2-kronateamet förbi CB 66-gänget som därmed snuvades på silvret.

Fjärde plats tog KSSS OS seglare Anton Dahlberg.

Från början var det 40 besättningar som var i Marstrand för att under helgen kämpa om titeln. Till finalen hade de åtta bästa lagen kvalificerat sig efter en helg med segling i små korta race – ofta i lätta vindar – i hamninloppet till Marstrand.

Foto: Daniel Stenholm