Första KM kvalet i e-segling avgjort

Hårdvind i Marseille och lättvind i New York – var kan man få det under samma race. Jo, givetvis på KSSS Klubbmästerskap i e-segling där första kvalrundan gick av stapeln i torsdags kväll.

I våras, mitt under brinnande corona-pandemi kom e-segling som en skänk från ovan för alla isolerade seglare. Nu tar KSSS upp bollen igen och arrangerar Klubbmästerskap i e-segling.

Tävlingen använder en app som heter Virtual Regatta (Inshore) och KM seglas i J-70.

På startlinjen återfann många gamla rävar uppblandat med lite yngre förmågor, kul med nya ansikten. Vissa av oss har inte varit ute på den virtuella böljan sedan den svidande förlusten mot Danmark i Nations Cup tidigare under hösten, så viss ringrostighet kunde man se.

Fleeten var uppdelad i två olika heat bestående av dryga 10 seglare i varje, skulle först kvalificera sig till finalen via 3 kvalrace. De 8 bästa i varje kvalheat gjorde sedan upp en avgörande final där de 8 bästa kvalificerade sig till den stora finalen den 10 december då den slutgiltiga klubbmästaren skall koras. Hänger ni med…?

Christian Harding stod som vanligt för en storartad insats med teknisk setup och moderering av racen. Vid sin sida har han e-seglingsmogulen Gustaf ”Sunday sailor” Dyrssen samt ett team av tävlingsledare som hjälper till att starta race och rapportera resultat (ingen nämnd ingen glömd).

Hur gick det då? Jo, topp 3 i de båda kvalheaten var:

Fleet 1: 1. Julius Hallström  2. Christian Harding.  3. Öring – Iohn Ryott

Fleet 2: 1. Aringastrangolatore – Pontus Meijer   2. Herminator – Mathias Hermansson  3. Hilda – Oscar Lundqvist

Finalen blev sedan en spännande uppgörelse där vi fick se det mesta. Kraftiga vindvrid, byig vind, hårda ord och favoriter som föll. Så här slutade topp 8 och är därmed kvalificerade till den slutliga finalen den 10 dec:

  1. Philiplind / Philip Lindblad
  2. Öring / Iohn Ryott
  3. Jacci / Jacci Fredell
  4. Sputte65 / Patrik Salén
  5. Aringastrangolatore / Pontus Meijer  
  6. Herminator / Mathias Hermansson 
  7. Wild Cygn / Fredrik Cygnaeus
  8. Julius Hallström

 

Resultat final: https://sailranks.com/v/regattas/3142

Resultat Kval 1: https://sailranks.com/v/regattas/3140

Resultat Kval 2: https://sailranks.com/v/regattas/3141

Vi gratulerar Philip Lindblad för en snygg spik och stabil segling.

Vi vill också påminna alla övriga att se till att anmäla sig till den andra kvalrundan som går av stapeln nästa torsdag (3 dec). Observera att tiden flyttas fram till kl 19 så att även yngre förmågor kan vara med!

Vi ses om en vecka igen,

/Iohn Ryott – Öring