KSSS Aktivitetskommitté seglar igen tillsammans med Kompis Sverige

KSSS Aktivitetskommitté har under de senaste fyra åren fokuserat på att bidra till att fler människor ska ges chansen att komma ut på havet och njuta av vårt underbara sjöliv. I linje med detta anordnade KSSS Aktivitetskommitté för andra gången en seglingshelg tillsammans med den ideella föreningen Kompis Sverige. På Baggensfjärden den här helgen kunde man höra – förutom svenska – även portugisiska, persiska, franska, arabiska, ryska och turkiska!

Majoriteten av våra deltagare hade aldrig seglat förut och det var med en känsla av fröjd och stolthet som vi genomförde denna helg. Det för oss närmare visionen om att fler människor än idag ska ges chansen att få njuta av det som vi i KSSS värdesätter allra mest – seglingen och havet. Kompis Sverige är en förening som arbetar för att främja integrationen i samhället genom att skapa möten mellan människor och därför matchar man nya och etablerade svenskar i så kallade ”kompismatchningar”. Några av dessa kompis-par var de lyckligt lottade som den här helgen fick möjligheten att resa ut till KSSS i Saltsjöbaden för att få segla tillsammans med oss och uppleva havet!

Evenemanget levererade i topp vad gäller segling och stämning! Under lördagen öste regnet ner och under söndagen strålade solen, men oavsett väderlek så stod sig den positiva och varma stämningen hela helgen. Fyra C55or seglade runt på Baggensfjärden med stadig vind från sydväst under lördagen och från väst under söndagen. Med två följebåtar såg vi till att hela gänget kunde vara ute på vattnet samtidigt. Efter några timmar ute på sjön då våra deltagare hade fått testa på att segla och viss även på att köra motorbåt avslutade vi dagen med aftersail, korvgrillning och mingel på hamnplan. En oförglömlig helg både för våra nya kompisar och för våra seglarinstruktörer. När helgen var över var det många som efterfrågade möjligheten att lära sig segla och att delta i liknande aktiviteter framöver - ”stay tuned” svarade vi från Aktivitetskommittén.

Nu blickar Aktivitetskommittén förväntansfullt framåt inför lördagskappsegling den 19 september som vi arrangerar för våra KSSS-tjejer och -kvinnor i syfte att uppmuntra fler att ta steget över till kappseglingen!

Vi ses ute på havet!

Hälsar
Amelia Möller Andréewitch, ordförande KSSS Aktivitetskommitté, Aktivitetskommittéledamöterna August Isacsson, Addi Bjäringer och Josefine Thorwaldson och seglarinstruktörerna Paulina Möller Andréewitch, Hugo Mörse och Filippa Söderbaum

 Läs mer om Kompis Sverige här