KSSS lanserar Voice of the Oceans inspirationsfilmer

KSSS har glädjen att presentera de första 5 filmerna av 10 från stiftelsen Voice of the Ocean (VOTO). VOTOs inspirations- och informationsfilmer vill öka kunskapen kring viktiga havsfrågor, med särskilt fokus på Östersjön. VOTO, med grundaren och KSSS medlemmen, Carl Douglas i spetsen, har tillsammans med Lasse Åberg skapat dessa filmer för att öka förståelsen för Östersjön och dess utmaningar. Underlaget till filmerna kommer genom partnerskap med bland annat forskare vid Stockholms Universitet(SU) och Sveriges Lantbruksuniversitet(SLU).

“Jag har dykt i över 30 års tid och sett hur Östersjön förändrats. Med Voice of the Ocean vill jag samla det nätverk av kunniga dykare, filmare och forskare jag byggt upp till en gemensam kraft. Det handlar i grunden om nyfikenhet, inte kanske primärt om att lösa alla problem samtidigt, men att öka kunskapen och intresset för havet. Voice of the Ocean är en
kunskapsrörelse”, säger Carl Douglas

”KSSS verksamhet har alltid varit baserat på närheten till havet och naturen, särskilt kring Östersjön. Sedan vårt mer tydliga hållbarhetsarbete inleddes 2018, har vi sökt samarbeten med olika personer och organisationer för att med gemensamma krafter kunna lära och arbeta på ett mer hållbart sätt. Vi är glada att ha blivit tillfrågade av VOTO att sprida deras arbete vidare bland våra medlemmar och hoppas den vägen få en bra spridning av viktig kunskap”, säger KSSS ordförande Patrik Salén.

Vi bjuder in våra medlemmar att ta del av VOTOs filmer genom följande kanaler:

Besök VOTOS hemsida:

Se filmerna på på Facebook: 

Vem äger egentligen havet?

Hur kommer det sig att abborrar får i sig de mediciner vi människor använder?

Torsken svälter och är nu akut hotad i Östersjön.

Hur blev spiggen Östersjöns härskare?

Vad är det som gör att algerna blommar mer än någonsin? 

Dela från Instagram 

Vi hoppas att ni uppskattar filmerna och att vi gemensamt kan jobba vidare för en hälsosammare Östersjön. Dela gärna länkarna och uppmuntra andra att dela vidare så ökar vi kunskapen om hur viktigt det är att vi tar hand om Östersjön.