KSSS Juniorkommittés ordförande summerar: Sommaren vi aldrig kommer glömma!

Efter den skakiga våren med scenarioplanering i ovisshet om pandemins inverkan på vår lägerverksamhet fick vi sent omsider ett positivt besked. Lägerverksamheten fick grönt ljus att genomföras. Stor glädje!

Många timmars förberedelser lades på att finputsa rutiner, ändra invanda beteenden (ack så svårt!), be föräldrar om hjälp att hålla distans och inte beträda lägerområdet, ställa in konfaluncher, planera för digital konfirmation, säkra att att ev sjuka barn skulle hämtas med kort varsel, köpa in massa tvål och handsprit osv.
När sommaren väl drog igång så satt de nya rutinerna och allt fokus kunde läggas på att, som alltid, skapa världens bästa lägerupplevelse för alla barn och ungdomar i vår verksamhet.
Och vilken sommar vi fick! Soliga dagar, ljummet vatten, vackra solnedgångar, magiska långseglingar, dop på klippor i ytterskärgården, fnittrande barn, stojiga lekar, instruktörsläger med underbara 16-åringar som sög i sig kunskap, fina stunder på oljeberget… Allt som en lägersommar med KSSS ska innehålla.

Att vi dessutom fått njuta av den uppgradering av Lökholmen som muddring av juniorfladen med nya fina bryggor över viken till Skothalarstugan, flytbryggor som skonar både ryggar och våra fina RSQuest är priviligierat.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjort denna fina sommar möjlig!
Föräldrar, ni har varit exemplariska! Ni har hämtat sjuka barn med kort varsel när barnen mått dåligt, ni har släppt iland barnen på motorbåtsbryggan, väntat tålmodigt på er tur, kommit med glada tillrop om våra digitala konfirmationer! Utan er skulle det inte fungerat!
Lägerchefer, instruktörer och meckar, ni har jobbat stenhårt och visat vad ni går för. Jag har mött härlig stämning varje gång jag varit ute. Ni har jobbat med er feedbackkultur, peppat varandra när ni är trötta, satt barnen i centrum och varit helt fantastiska.
Köket, med alla kökschefer och kockar, ni har lagat den godaste maten, haft extra fokus på hygien och lyckats styra om från buffé till servering. Och ni har tillsammans med ovan nämnda gäng nattat, tröstat, peppat och gullat med alla barn.
Präster och prästassistenter, utan er ingen konfirmation! Men ni är så mycket mer för vår verksamhet. Ni har bjudit till och anpassat er efter rådande läge. Tack Jenny, Fredrik och Fabian!
Kansliet, med Marie i spetsen och hela teamet som fixat, svarat på frågor, handlat grejor, skjutsat, fixat trasiga båtar, betalt ut löner osv! Tack Marie, Jocke, Anna, Bagi, Stefan mfl.
Juniorkommittén och Ledningsgruppen, ni har jobbat stenhårt hela våren för att göra denna sommar möjlig! Ni har fixat arbetshelg helt själva då vi inte ville belasta Waxholmsbolaget, ni har genomfört digital utbildning med 150 instruktörer, ni har möjliggjort personlig utveckling genom verktyget Alva Labs för nästan 140 instruktörer och med det underlaget genomfört uppstartsworkshops på nästan varje läger för att skapa bättre förutsättningar för gruppdynamik och teamutveckling! Ni är bäst!!

Sommaren 2020 håller fortfarande sitt grepp om skärgården. Som många andra jobbar jag hemifrån och sitter på landet några dagar till och njuter av morgondopp och ljumma kvällar och njuter av att blicka tillbaka i minnet på en härlig lägersommar!

Nu väntar instruktörsuttagning, wrap-up med lägerchefer och gruppchefer, arbetshelger och sen drar planeringen för sommaren 2021 igång!

Lotta Schibbye Fredriksson, ordförande KSSS Juniorkommitté