Rutinerade Lapidus/Saaristu vann Höstmixen 2020

KSSS Höstmix bjöd på närmast perfekta förhållanden runt banan på ca 23 nm. I vindar mellan 4-8 m/s kunde paret Anita Lapidus och Valter Saaritsu, efter fin start och bra segling i en H-båt, lägga ännu en seger till den gedigna meritlistan genom att vinna även i Höstmixen.

Höstmixen kom till för att öka intresset för mixad shorthanded segling, som ju blir en klass OS 2024. En annan ambition är att få fler seglare och båttyper att pröva kappsegling genom att jaktstart och distansbana.
Höstmixen levererade även på dessa ambitioner med varierade tävlingsbakgrund bland seglarna. Båtarna varierande också från utpräglade kappseglingsbåtar som J70 och XP44 till en K25 Koster i trä från 1959.
KSSS besättningen Matilda och John Magnusson tog andraplatsen i en Cumulus och Susanne Öhrn och Inge Carlesson trivdes i den stundtals friska vinden och knep tredjeplatsen i sin fina K25a.
På grund av pandemin utgick den traditionella middagen med prisutdelning i programmet. Detta bidrog till ett lägre antal deltagare än föregående år. Vi utgår från att middagen är tillbaka till Höstmixen 2021 och att tävlingen återigen blir utsåld som var fallet 2019!

Se hela resultatlistan här