Sandhamnsregattan by Bluewater 6–8 augusti

I början av augusti välkomnar vi klassiska segelbåtar till vattnen utanför Sandhamn för den traditionsenliga Sandhamnsregattan. I år liksom de senaste åren sker det i samarbete med företaget Bluewater som ser till att vi har rent vatten i Sandhamns gästhamn genom Bluewaters vattenrenare. Till årets regatta har vi även bjudit in ett mindre fält J/70 båtar.

Vi vill arrangera regattan på ett säkert och ansvarsfullt sätt och sätter fokus på aktiviteter på vattnet. Inga samlingar eller möten kommer att ske på land. All kommunikation före, under och efter kommer att ske digitalt med deltagarna.

Båtarna kommer att ligga i Sandhamn men vi kommer att sprida ut båtarna något för att minska risken för folksamling.

Vi kommer också att köra en J/70 klass för KSSS besättningar. Där har vi bjudit in ett begränsat antal (12) besättningar.

-        Vi har fått ställa in många av våra tävlingar under våren och försommaren. Därför känns det extra kul att genomföra Sandhamnsregattan som också är en viktig del i vårt 190-årsjubileum. Både seglare och funktionärer längtar ut på havet. Det blir inte den fest vi hade räknat med på land men väl på vattnet välkomnar vi er som vill beskåda dessa klassiska skönheter, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Se uppdaterad Inbjudan för Classic på länk nedan.