SM guld till Grundel/Strömdahl

Det var tuffa förhållanden när svenska mästerskapen avgjordes i Vejbystrand. KSSS besättningen Tomas Grundel/Johan Strömdahl blev bästa svenska besättning och därmed Svenska Mästare för tredje gången i rad. Men ett par tyska och danska besättningar toppade resultatlistan.

Det blev en fantastisk seglingshelg i Vejbystrand och söndagen bjöd på 10-12 m/s i medlelvind med 14-15 m/s i byarna. 
Tyska teamet Wolfgang Hunger/Holger Jess var överlägsna och vann regattan totalt på makalösa fyra poäng. Tvåa totalt blev Tim och Finn Böger, Tyskland och trea blev Fabiola och Michael Wonterghem, Danmark.
Tomas Grundel/Johan Strömdahl, KSSS, blev femma totalt och tog SM-guld - för tredje året i rad.

- Hårdvind och utmanande vågor i Skälderviken (Vejbystrand) stoppade inte oss från att ta vårt tredje raka SM guld i 505. Det satt dock hård inne och det vart inte klart förrän strax innan målgång i den sista delseglingen. Göteborgsbesättningarna Broberg/Röök (2:a) och Berg/Lagneus (3:a) bjöd på hårt motstånd. I regattan deltog även tyska och danska deltagare som bjöd på inspirerande insatser. Vårt nästa mål är EM i Weymouth 2021 så mer hårdvinds och våg-träning lär det bli till dess, sa Team Tomas Grundel/Johan Strömdahl efter guldet var bärgat.