55 starter, 13 första pris, 400 genomblåsta seglare

Dag två av KSSS Olympic Class regatta bjöd även den på hårda vindar. Men det var inget som avskräckte seglarna, man stack ut på Baggensfjärden och dagen kom att bjuda på tät och actionfylld segling utan större eller allvarligare incidenter. Det var en uppvisning av Sveriges bästa jolleseglare.

13 förstapriser delades ut till lyckliga, om än lite frusna vinnare. Men, som KSSS ordförande Patrik Sahlén konstaterade på prisutdelningen, alla som deltagit i Sveriges största jolleregatta kan känna sig som vinnare. För några blev det också en annan vinst. KSSS Olympic Class Regatta var den sista chansen för att kvalificera sig för Ungdoms VM i Oman som avgörs 11-18 december. De som kommer att åka dit och representera Sverige är: Malcolm Björsson och Johan Bengtsson, GKSS. Ebba och Ellen Fredriksson, ASMK. Simon Granath, KSSS. Hanna Gaskell-Brown, MSS.

- Det är fantastisk att se framtidens olympier segla, säger Stefan Rahm, KSSS Klubbdirektör.Det är också roligt att våra nuvarande olympier är med och peppar de unga. Och jag tror aldrig vi har genomfört en så stor regatta så smidigt och rättvist.

Patrik Sahlén sammanfattande regattan kärnfullt:
- WOW!

Alla resultat här

Bilder här