Äntligen är KSSS Olympic Class Regatta igång

Efter en märklig och besvärlig period för oss alla kan vi äntligen genomföra KSSS Olympic Class Regatta, och utan några omfattande restriktioner. Tillsammans med våra fantastiska olympier har detta jättearrangemang precis invigts ute på KSSS hamnplan i Saltsjöbaden.

Sveriges största jolleregatta lockar en helt unik bredd av seglare från hela Sverige och våra grannländer. Årets upplaga seglas på fyra banor, uppdelat i nio klasser med totalt 350 båtar och ca 400 seglare.

Utöver alla seglare och föräldrar är denna klassiska regatta uppbyggd runt ett fantastiskt engagemang av mer än 100 funktionärer, som arbetar på sin lediga tid under hela helgen.

Organisationen består av allt från seglingsledare till banläggare, domare, resurser på start- och målfartyg, race office, servicepersonal, sjösättning, parkering mm. Ett ovärdeligt stöd med mängder av kompetens.

Joachim Hammersland är ett utmärkt exempel på personer som har erbjudit sina tjänster som funktionär under regattan. Joachim är seglingsledare för bana A och deltar som funktionär för KSSS för första gången.

- Jag har varit här ett flertal gånger som förälder till två av våra barn som deltagit i flera klasser. Nu när barnen blivit större blev jag själv sugen att engagera mig som funktionär för regattan. Eftersom jag redan har en licens var steget inte stort. Det känns jättekul och spännande att vara här i en ny roll avslutar Joachim.

Återigen ett stort tack till alla frivilliga krafter som gör KSSS Olympic Class Regatta till en värdig säsongsavslutning och seglarfest!

Jan Torstenson

Resultat