Christian Harding klubbmästare i e-Segling 2022

Igår kväll avgjordes det mycket prestigefyllda Klubbmästerkapet i e-segling. Många mycket duktiga seglare hade kvalificerat sig. Den slutliga vinnaren av guldfinalen blev Christian Harding, tätt följd av Iohn Ryott och Patrik Salén. Vinnarna vinner utöver äran och fina pokaler, generösa presentkort från Helly Hansen.

Tre onsdagskvällar i rad har KSSS e-seglingsflottilj gjort upp om de 20 plasterna i finalen. Det har varit rolig segling, lite ringrostighet på sina håll, men också med en ökande konkurrens. Flera gamla ess saknades i finalen som dock innehöll ett antal nya namn, väldigt roligt.

 

E-segling är den perfekta uppladdningen för kommande segling på vattnet. Här får man köra sprintrace som tar c:a 7 min och man måste vara väldigt snabb i tanke och handling. Man lär sig genom många starter och massor av manövrar vilka situationer man skall undvika och hur man på bästa sätt skall minimera sin risk för onödiga misstag.

I finalen gjorde 20 båtar, via fyra kvalrace, upp om tio platser i guldfinalen, där alla poäng nollställdes. Således var det viktigt att undvika misstag och hålla sig på den övre halvan för att sedan ge allt i finalen. Någon som var riktigt vass i grundomgångarna var Pontus Meijer med båtnamnet som de flesta kommentatorer får den stora självan när de ser, nämligen Aringastrangolatore. Pontus hade serien 1,1,3,2, mycket imponerande i den tuffa konkurrensen. Resultaten efter de fyra kvalomgångarna såg ut så här:

Kval till guldfinal

 

Kval till silverfinal

 

Aringastrangolatore / Pontus Meijer

7 p

Melker Brenton

41 p

t-tenns / Thomas Tennström

19 p

Lulle / Erik Eklund

42 p

Granzin /Rasmus Granzin

27 p

SWE 9681 / Lars Jakobsson

43 p

Herminator@Voi /Mathias Hermansson

31 p

Tabasco264 / Thomas Rogalin

49 p

Harding / Christian Harding

31 p

Firstclaes / Claes Törnsten

50 p

Öring / Iohn Ryott

33 p

Kelten / Lasse Linger

52 p

SWE 17 / Tim Shuwalow

34 p

Drake117 / Andreas Emmoth

57 p

Juliusg / Julius Graudums

35 p

AKristensen / Andrew Kristensen

64 p

Sputte65 / Patrik Salén

37 p

Victor Elfving

70 p

Piccoloorso / Björn Hansen

38 p

 

 

Inför den stundande finalen var det mycket nerver i luften. Vår förstklassiga kommentator Hanna Eriksson gjorde allt för att haussa stämningen med vokabulärer som ”bragging rights” och ”trash talk”.

Finalen seglades i något lättare vindar där det visade sig att vänsterkanten blev vinnande upp på första kryssen. Vindarna var ganska svårlästa, men ett kraftigt vänsterskift mitt på kryssen gjorde att båtarna som startat nere i lä kunde slå före fältet och säkra bra placeringar vid kryssmärket. Som det ofta blir så kan ledande båt skapa sig ett avstånd då de bakomvarande måste jobba med att hitta fri vind, varför Harding kunde defilera in i mål som ohotad vinnare. Där bakom kunde jag passera Patrik vid en mindre lyckad lärundning. Vår finländske vän Thomas Tennström var uppe och högg, men prispallen stod sig in i mål.

 

Resultat guldfinal

Resultat silverfinal

  1. Harding / Christian Harding

11. Kelten / Lasse Linger

  1. Öring / Iohn Ryott

12. Drake117 / Andreas Emmoth

  1. Sputte65 / Patrik Salén

13. AKristensen / Andrew Kristensen

  1. t-tenns / Thomas Tennström

14. Lulle / Erik Eklund

  1. Piccoloorso / Björn Hansen

15. Victor Elfving

  1. Herminator@Voi /Mathias Hermansson

16. Melker Brenton

  1. SWE 17 / Tim Shuwalow

 

  1. Aringastrangolatore / Pontus Meijer

 

  1. Granzin /Rasmus Granzin

 

  1. Juliusg / Julius Graudums

 

 

Vinnarna får utöver äran och pokal, presentkort från Helly Hansen:

 

Christian Harding                3 000 kr

Iohn Ryott                           2 000 kr

Patrik Salén                         1 000 kr

Dessutom lottades det ut ytterligare två presentkort på 500 kr vardera i guld- resp. silverfinalen. Dessa tillföll Thomas Tennström och Andreas Emmoth.

 

De fullständiga resultaten kan analyseras via följande länk:

https://sailranks.com/v/regattas

 

Stort tack till alla deltagare, funktionärer, Hanna som kommenterade och givetvis regattans sponsor Helly Hansen för en rolig start på säsongen!

Nästa onsdag drar nya utmaningar med lagsegling igång. Anmälan samt information hittar man på KSSS e-seglings Facebook sida:

https://www.facebook.com/search/top?q=ksss%20official%20e-segling

Iohn Ryott, Informationskommittén