Gotland Runt startar i Stockholm 3 & 4 juli

Gotland Runt 2021 kommer inte att bli som vanligt, men det kommer att bli av. Coronarestriktionerna gör att vi är hänvisade till att hela arrangemanget genomförs på vattnet. I och för sig inga konstigheter, men det är klart att vi kommer att sakna festligheterna i Race Village. Corona-läget gör också att starten flytta ut till området mellan Fjäderholmarna och Hundudden. Dessutom kommer starterna att genomföras både under lördag och söndag den 3:e och 4:e juli.

Det är ett stort startfält som kommer att bli nästan 200 båtar till start. Gotland Runt försvarar sin position som ”The Worlds Largest Annual Offshore Sailing Race”. På lördagen sticker ORCi, shorthanded (2 personer ombord), classic och flerskrov iväg. Dessutom ingår också ett unikt första ”Swedish Championship for Two Person Mixed Offshore”, eller med andra ord Svenskt Mästerskap i Shorthanded med mixad besättning.

På söndagen startar det stora fältet med SRS Full Crew. Starterna går bägge dagarna mellan 11 och 13 och exakt tid kommer att vara beroende av vindförhållanden och hänsyn till yrkestrafiken.

Det är också ett brett startfält, från 100 fotarna L´ondine och Gaia till nybyggda skumsleven Spirit of Garm. Eller varför inte ha koll på den svenskbyggda Shogun 50 Lady Killer, en performance cruiser (svåröversatt, men alltså en yacht som är rysligt snabb och ändå bekväm), eller tävlingen i tävlingen mellan de optimerade TP52orna. Vi har också två jorden-runt-testade VO70 till start och ett antal kolfiberstinna racers i ORCi. Och många, många fler. Varje båt och varje besättning har en historia att berätta.


Mer av historierna och resultat hittar du på Gotlandrunt.se där du också kommer att kunna följa racen i realtid. Starterna i år kommer att direktsändas på både under lördagen och söndagen och sedan kommer du att få löpande uppdateringar här, på facebook och i flera dagliga sändningar från KSSS Studio från Sandhamn.

Till gotlandrunt.se