KSSS KM i e-segling presenterat av Helly Hansen – kvalsegling 1

Så var det då äntligen dags för vintersegling. Likt förra vintern, har KSSS nu dragit igång sin e-segling för säsongen. Efter en mer lekfull ”nyårsbatalj” på nyårsafton, så startade första kvalseglingen i Klubbmästerskapet igår kväll. Då blev det desto mer allvar, men med god stämning bland de närmare 30 seglarna som anmält sig.

Det var en härlig blandning av KSSS medlemmar som deltog. Här hittar vi både unga optimist- och 29:er seglare, blandat med bankappseglingsrävar från Fareast 28R, J/70, F18 och Drakklassen, några mästare i matchrace och sprint samt även havskappseglingsess. Det är just vad e-seglingen bjuder på; en jämn spelplan för både tjejer och killar i alla åldrar. Till årets Klubbmästerskap har KSSS även glädjen att välkomna en KM-partner, genom Helly Hansen, som står bakom ett generöst och inspirerande prisbord.

- Så kul att vara igång med vintersäsongen. Vi är nu över 70 medlemmar som är del av KSSS e-seglingscirkus, varav närmare 30 deltog ikväll. Det var kul att kunna välkomna lite nya stjärnor, inte minst några unga förmågor från vår träningsverksamhet. Det är även enormt roligt att en av KSSS partners, Helly Hansen, valt att stötta vår e-segling, säger klubbens ordförande Patrik Salén (”sputte65”).

Kvällens seglingar skedde i J/70, på banor från St.Tropez, Newport och Dubai. Först genomfördes tre race i två grupper, varefter 10 + 10 seglare möttes i en finalsegling. Det var som vanligt tuffa bataljer, många glada och ibland frustrerade miner kunde skönjas på banan. Tävlingarna sköttes på bästa sätt av klubbens egna e-seglingsveteran, Christian Harding (”harding”).

- Det som gör detta kul för oss seglare är att det precis lika viktigt i e-seglingen med en bra start, fri vind, smidiga rundningar och strategiska vägval med smart hantering av vindskift. Ikväll var det riktigt kul racing rakt igenom, summerade tävlingsledaren Christian.

Som oftast vann bästa båt även i denna regatta, där kvällens vinnare genom finalseglingen blev Christian själv (”Harding”), tätt följt av Julius Graudums och Wilhelm Dahlberg. Efter kvällens kvalsegling 1, har nio personer kvalat till finalen 26 jan och resultatet kan ses i sin helhet här: https://sailranks.com/v/regattas/6980

Nästa möjlighet att kvala till finalen sker genom kvalsegling 2, nästa onsdag 12 jan. Anmäler sig gör man via KSSS officiella e-seglingsgrupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/3858338214200621

Stort tack till alla för deltagande och vi ser fram emot att se många av er och nya seglare till nästa kvalsegling.