KSSS tvåa i AH Sailing Cup

Ett ungt KSSS-team seglade i veckan hem andraplatsen i Far East 28R i AH Sailing Cup i Limassol, Cypern. Det var en tredagars sprinttävling till formatet i båtar tillhandahållna av arrangören, Cyprus International Sailing Club. 16 besättningar från 6 nationer fajtades om segern.

KSSS-teamet bestod av Erik Lindén, Ask Lindstedt Nyberg, Joel Lindquist och Kasper Nordenram samt akut inlånade Mikhei Semenov på fördäck, som ersatte Tim Nyllinge. Tim testade dessvärre positivt för Covid på Cyperns flygplats, där han fortfarande sitter i karantän. 

Med sina 20, 21 respektive 23 år på nacken var KSSS-seglarna de yngsta deltagarna. Dessutom var det premiär i Far East för samtliga utom Erik Lindén. Killarna har framförallt jolleerfarenhet - alla dock med gedigen grund från Riksidrottsgymnasiet i segling i Motala förutom KSSS träningsverksamhet.

- Som jolleseglare har man väldigt många timmar på vattnet, och var och en har kontinuerligt fullt fokus och helhetsansvar ombord. Eftersom jollesegling är mer intensivt än kölbåtssegling, inbillar jag mig att vi också jobbar mer aktivt med taktik och strategi, och att det bidrog till vår framgång här, säger Ask Lindstedt Nyberg, taktiker ombord.

- Framförallt hade vi hela tiden bra fart tack vare Kasper Nordenram som är en grymt skicklig rorsman, och Erik Lindén som är fantastisk på trim - han är ju segelmakare till vardags. 

Regattan genomfördes under tre dagar i stabil medelvind, skön vårsol och härlig stämning både på vattnet och på land.

I april anordnas nästa delsegling i AH Sailing Cup. Några av killarna kommer delta igen, medan övriga kör igång årets jollesäsong på hemmaplan.