Notice of Race för Gotland Runt 2022 publicerad

Den första söndagen efter midsommar 2022 kommer Gotland Runt Offshore Race tillbaka i full skala. Om 2021 års upplaga präglades av pandemin och begränsade aktiviteter på land så lovar Gotland Runt 2022 att bli en seglarfest, dessutom blir det också bli en världspremiär. Inom ramen för Gotland Runt kommer det ett seglas ett världsmästerskap i double handed under handikappregeln ORC. VM:et avgörs på samma bana runt Gotland som de som seglar med full besättning.

Idag publicerar KSSS inbjudan till Gotland Runt 2022, anmälan kommer att öppna den 10 december och antalet tävlande i Gotland Runt kommer att vara begränsad till 230 båtar, ORC DH oräknad.
Förutom nyheten om världsmästerskapet kan det noteras att Gotland Runt Classic numer innehåller tre klasser; Classic, Spirit of Tradition och Swan Classic. Starten av nästa sommars Gotland Runt kommer också att vara tillbaka på Stockholms ströms spektakulära arena för att ge publiken på kajer och stränder möjlighet att se båtar starten av en havskappsegling.
Men det är inte bara på vattnet det kommer att bjudas på nyheter. KSSS Djurgårdshamn som öppnade provisoriskt under 2021 kommer även 2022 att bli hamnen för de tävlande båtarna. 2022 kommer seglare och publik att kunna mötas i ”Race Village” från torsdagen den 30 juni till och med startdagen den 3 juli. Här kommer det att finnas service för seglarna och möjligheter att tillsammans med publik och fans umgås och njuta av underhållning. Dessutom kommer KSSS att tillsammans med sina partners det också att genomföra seminarier med inriktning om på hållbarhet och ökad medvetenhet om tillståndet i våra hav.