Rösta på din favoritkandidat till HELLY HANSEN UNGDOMSPRIS

HH ungdomspris är ett nytt årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Många riktigt bra förslag har kommit in och av dessa har en jury har nu nominerat tre fantastiska kandidater; Emil Forsgren, Maxine Hjort och Therese Fries.

Välkommen att läsa mer om de nominerade nedan och rösta på din favorit senast den 29 december  RÖSTFORMULÄRET. 

 

Emil Forsgren 22 år

Emil började sin bana i optimistjollen på KSSS Ranängen där han seglade upp till röd grupp i Optimist. Efter optimisten valde Emil att gå sin egen väg och har testat många olika idrotter som har legat till grund för hans goda fysik och sin vakenhet för vad som händer ombord på en båt. Samtidigt släppte Emil aldrig seglingen och har parallellt hittat sin egen väg och roll som numera är som uppskattad fördäckare i olika team.  

Emils spelsinne, känsla och fysik har bidragit till att han, redan nu som ung seglare, på väldigt kort tid är på väg att bli en fördäckare att räkna med för framtiden.  Emil är även idag en uppskattad ledare/coach vid KSSS Offshore Clinic och på Team Pro4u som bland annat vann bronset i klass C på ORCi VM i Tallin 2021. Han bidrog även som fördäckare på fördäck på KSSS båt i Nord Stream Race samt på den svenska RC44an under kvalificeringsseglingar i SSL under skeppare Max Salminen. 

Emil är en uppskattad, hårt arbetande lagspelare och delar generöst med sig av sin kunskap och erfarenheter från större båtar och havet med andra unga seglare med jollebakgrund. Emil är en förebild för både unga killar och tjejer som vill segla Offshore att våga ta sig an hantverket som man behöver lära sig för att bli en bra fördäckare på större båtar vilket är beundransvärt.  

 

Maxine Hjort 17 år 

Maxine drog ner på sitt eget tävlande själv då hon drogs mer åt att satsa på att coacha och lära ut segling till andra. Hon började som tränare för Opti grön tjejseglingen, och har sedan dess kämpat på och var tränare för blå Optigrupp samt KSSS på Lag-SM i år. Parallellt med sin segling och coachning så läser Maxine blå tränarutbildningar för att utvecklas själv och bredda sin behörighet. Hennes mål att vara coach i Team Sweden och hon är extremt engagerad som coach.  

Maxine lägger mycket tid på att planera de bästa träningarna och strävar ständigt för att utvecklas själv under dessa pass. Hon har visat att det finns fler vägar att gå än att satsa mot OS, och vägrar sluta med seglingen bara för att hon inte vill tävla lika mycket själv. Maxis glada leende får vem som helst på hamnplan att tagga till för att segla. Hon dyker alltid upp med ett gott humör och vill göra sitt bästa. Som tjej är hon en stor inspiration i en annars relativt fattig jämställd tränar miljö. Maxi är en glad och duktig tränare som lägger ner sin själ i det hon gör, därför är hon en stor inspirationskälla! 

Hon tar med glädje nya jolleseglare under sina vingar o visar dem med full intensitet i seglingens magiska värld med stor närvaro o smittande skratt. Maxine har en imponerande bakgrund med ett JSM-guld som exempel och har de senaste åren fokuserat mer på att vara instruktör och på så sätt sprida sina kunskaper till de yngre seglarna. 

Maxine har varit en mycket omtyckt tränare i blå grupp denna säsong. Inte bara för att hon är hon en duktig ledare och förebild, utan även för att hon bryr sig om barnen och engagerar sig mer än hon behöver och allt på eget initiativ.  

 

Therese Fries 21 år 

Therese, eller Thessan som hon vanligtvis bara kallas är en eldsjäl inom KSSS lägerverksamhet. Från att som barn hittat en självklar plats både som elev på seglarläger och inom träningsverksamheten har kärleken till KSSS följt med hela livet. Hon engagerar sig i frågor och aktiviteter för att driva verksamheten framåt när det inte är sommar och hon jobbar på öarna.  

Från att alltid variera position från instruktör, gruppchef, kökschef och till lägerchef har Thessan massa kunskap som hon gärna delar med sig av. Förutom det är hennes arbetsmoral mycket hög och visar för andra att hårt jobb ger minst lika mycket glädje tillbaka. Hennes medinstruktörer beskriver det som en fröjd att jobba tillsammans med Thessan, allt det tuffa eller tråkiga blir lättare då hon gärna delar med sig av sin energi och positiva inställning, och dessutom alltid med stor portion humor.  

Thessan har ständigt nya idéer som utvecklar både individen och verksamheten. Hon har allt som oftast kreativa problemlösningar där Thessan stan alltid är först på bollen väldigt dedikerad och lösningsorienterad. 

Thessans erfarenheter av läger, träning och tävling inom segling är mycket värdefulla då de driver seglingskunskaperna under somrarna framåt och hon lär inte bara deltagarna utan coachar hennes medarbetare aktivt. Hon strävar hela tiden efter nya utmaningar för att utveckla och utmana sig själv och var i somras lägerchef för första gången och föll helt naturligt i den rollen. Från hennes kärlek för lägerverksamhetens alla delar och hennes erfarenheter värnar hon om anläggningarna och materialet med stor omsorg.  

Hon ser tillgångarna likväl som förbättringspotentialen och är noga med att alla tillsammans ska ta hand om det vi har på ett hållbart sätt. Nomineringen av Thessan till detta pris är för att hon driver verksamheten framåt och ser till att både hon själv och andra gör framsteg inom alla områden och dessutom med mycket glädje.