Ansök om att representera KSSS på Femklubbsregattan 2022, Newport, 6-13 juli

Femklubbsregattan är ett årligen återkommande evenemang som samlar ungdomar från de nordiska kungliga klubbarna, Nyländska Jaktklubben och North American Station (NAS) i en ärofylld kappsegling med sociala förtecken. Värdskapet för Femklubbsregattan cirkulerar mellan KSSS, GKSS, KDY, NJK, KNS och NAS.

Efter ett tvåårigt pandemiuppehåll kommer Femklubbsregattan i år att genomföras i Newport, Rhode Island, i USA. Teamen kommer bestå av en coach och fyra seglare. Det blir fyra dagar på vattnet i J22:or varav en clinic-dag samt en lay-day med andra aktiviteter. Regattan kommer äga rum på Sail Newport vid Fort Adams, där teamen också kommer bo under evenemanget. Denna gång så står North American Station (NAS) som värd för Femklubbsregattan.

Nu söker vi  duktiga ungdomsseglare och tränare i KSSS välkommen att anmäla ditt intresse för att representera KSSS i årets upplaga av Femklubbsregattan!

Möjlighet att bli uttagen har den kappseglande ungdom som …

… är en god ambassadör för klubben …

… bl.a. genom att bidra till en positiv och kamratlig anda i sin träningsgrupp,

… har ett starkt driv att utvecklas som seglare,

… är intresserad av att utveckla sina internationella kontakter, samt

… nu går i gymnasiet eller har ungefär motsvarande ålder.

Skicka in din intresseanmälan senast söndagen den 24 april till Anders Bengtsson ([email protected]), som ansvarar för uttagninge. Skriv ”Femklubbsregattan 2022” i ämnesraden.

För dig som söker coachrollen så innebär denna att man förutom att coacha sitt lag har i uppgift att agera teamledare under både resan och vistelsen på plats. Coachen skall vara 21 år eller äldre.

 -

KSSS står för resekostnader till och från Newport. Klubbarna står tillsammans för evenemangets samtliga kostnader inklusive mat och logi. Utgifter för mat, nöjen etc utanför regattan står seglare och coach för själva. Seglare och coach ansvarar för att skaffa visum samt för att uppfylla de Covid-relaterade krav (vaccin, test och Covid-pass) som gäller för inresa i USA och delstaten Rhode Island. www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/usa/reseinformation/covid-19-l%C3%A4gesbild-och-reseinformation/. Seglare ansvarar också för att inneha relevanta försäkringar som inkluderar sjukvård. KSSS står för coachens försäkringar.

Under hemresan förväntas KSSS-teamet författa ett reportage till KSSS Aktuellt, där man delar med sig av sitt Femklubbsäventyr till övriga klubbmedlemmar.

Observera att intresseanmälan är bindande - vid eventuellt förhinder för uttagen seglare eller coach är denne återbetalningsskyldig till KSSS.   

Mer om Femklubbsregattan hittar man här: www.ksss.se/kappsegling/ksss-klubblag/femklubbsregattan/

 

Mer info om NAS här: www.ksss.se/medlem/north-american-station/