Efter rikskvalet: Framtiden är ljus!

På nationaldagen avslutades årets rikskval i optimist med seglingar i Kullavik och Oxelösund. Serien om 14 seglingar har mestadels seglats i lätta luriga vindar men sista dagen bjöd på riktiga smörförhållanden med som, 6-9m/s och härliga vågor från havet. Team KSSS lett av våra grymma coacher Ton Thörn, Tindra Forssén, Paulina Karlsson och Viggo Larue har som vanligt presterat väl.

När vi summerar serien finner vi Henric Wigforss och Malcolm Dahlberg i VM-laget till Turkiet, Oscar Wetter och Adele Ramm-Ericsson i EM-laget till Danmark samt Linnea Åkesson, Herta Liljegren, Isak Kaplan, Alexander Gavelfält Forssén, Viktor Elfving, Tom Sigfrid, Marius Graudums, Axel Henricsson, Felix Palm och Ernst Åkesson i NM-laget till Finland. Stort grattis allihop och lycka till på mästerskapen! Särskilt omnämnande förtjänar Isak och Alexander som slutade 4a respektive 9a på riksrankingen men som föll för åldersstrecket för deltagande på VM och EM. Vi kan konstatera att framtiden är mycket ljus!

En kvalserie innebär alltid en blandning av känslor och upplevelser. Några är nöjda medan andra är besvikna, men gemensamt för alla är att vi tar med oss massor av lärdomar för kommande härlig segling. 

Go Team KSSS!