En väldigt bra mästerskapsvecka för Team KSSS

Mästerskapen avlöser varandra i snabb takt under dessa sommarmånader. Många KSSS seglare är ute och representerar de blågula färgerna runt om i Europa med gott resultat. Därför så tänker vi nu kort summera den gångna veckans framgångar för Team KSSS.

Hedvig och Hugo Liljegren slutar åtta på EM i 29er

Hedvig och Hugo Liljegren, de nyblivna Mange Olsson stipendiaterna, tog sig till guldfinal och väl där klarade de av de byiga frånlandsvindarna och slutade efter en stark avslutning på en elfteplats och som åttonde europeiska besättning. De var dessutom bästa mixed-besättning samt Hedvig bästa kvinnliga skeppare.

Resultat

 

Henric Wigforss och Malcolm Dahlberg gör toppresultat på VM i optimist

Det blev ett VM i Optimist som vi sent skall glömma! Svenskarna började med att ta ett VM-brons i lagseglingen efter USA och Ukraina. Detta har ej skett på 35 år. Henrik och Malcolm var inte heller sena på att visa framfötterna individuellt och slutade på en femteplats för Henric och en åttondeplats för Malcolm. Vi gläds åt att KSSS har ett helt lag med starka optimistseglare i klubben.

Resultat 

 

Erik Norlén blir åtta på Youth European Championship i ILCA 6 i Thessaloniki, Grekland

Efter en bra serie så lyckades Erik Norlén ta sig vidare till guldfinal och fortsätta segla väldigt bra. I det hundrasjuttio man starka startfältet visade Erik att han just nu är i kanonform och seglade slutligen in på en åttondeplats.

Resultat

 

Team Pro4u vann VM-guld på ORC Double Handed VM, klass C och Team Jolene tog VM-brons i klass A

Sverige regerade under ORC Double Handed Worlds. Team Pro4u från KSSS tog guldet i klass A. Det var en övertygande seger där man redan från start såg vart åt det lutade, Patrik Forsgren och Joakim Hoppe tog kommandot direkt och på den vägen var det genom hela racet. Fredrik Rydin och Johan Tuvstedt, KSSS visade även att dom ville vara med i kampen om medaljerna och bärgade till slut ett brons i en tät toppstrid i Klass C.

Resultat 

 

Team Sandqvist vann Nordea Womens Trophy i Marstrand

Efter en vecka med tight racing på marstrandsfjorden lyckades Team Sandqvist slutligen ta hem segern i damklassen. Denna upplaga av tävlingen seglades i sprintformatet till skillnad från tidigare år då man seglat matchracing. Team Sandqvist bestod av Sandra Sandqvist, Johanna Sommarlund, Malin Tengström, Ann Johnson och Lisa Gerkman. Anton Dahlberg seglade in på en fin tredjeplats i herrklassen.

Resultat

 

Vilma Bobeck och Rebecka Netzler tog EM-silver i 49er FX

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler seglade på söndagen hem ett EM-silver i OS-klassen 49erFX i danska Århus. Men de var snubblande nära guldet och slutade endast tre poäng efter Odile van Aanholt/Annette Duetz, Nederländerna som tog guldet.

- Vi är jättenöjda med resultatet - att på första mästerskapet tillsammans ta medalj och vara med i toppen hela veckan. Framför allt är vi stolta över hur vi tagit dag för dag, race för race och presterat fantastiskt, säger Vilma.

Nu bär det av till Marseille för träning på OS-vattnen för tjejerna.

Resultat