Härligt medlemshäng på Vasamuseet

Nu var det länge sedan vi såg er medlemmar fysiskt. KSSS årsmöte blev digitalt och längtan att få arrangera ett socialt event har varit stor. Detta resulterade i Seglarforum som denna gång höll till på Vasamuseet på Djurgården i Stockholm. Cirka 200 förväntansfulla medlemmar kom för att ta del av det spännande programmet, att träffa andra seglinssnackande vänner och få sig en bit mat och dryck.

På scenen stod Stefan Rahm och Hanna Ericksson som jag inte tror behöver någon närmare introduktion. Dessa båda guidade oss genom programmet med både seriositet och humor.

Först ut var Josefin Olsson som i somras vann OS-silver i Laser Radial (som numer heter ILCA 6). Josefin berättade om känslan från Enoshima och all uppståndelse som följde. Vidare fick vi höra att hon tagit en liten paus från seglingen för att ånyo finna suget och ytterligare en Olympisk kampanj mot Paris 2024.

Därefter fick vi träffa Mathias Hermansson och Ludvig Lindqvist som berättade om konceptet sprint-segling som blir mer och mer populärt både inom KSSS och internationellt. Vi fick se bilder från SM i Sprintsegling som arrangerades i Saltis där Mathias i Björn Hansens team förlorade SM-guldet med minsta möjliga marginal.

Från korta snabba race gick vi till långa race i snabb båt, nämligen Formula 18. Där Lars Linder berättade om det stundande VM:et i F18 i distanskappsegling, så kallat raidformat som arrangeras i Stockholms skärgård, där KSSS står som medarrangör. Alla blir vi stolta att höra hur de internationella deltagarna säger så mycket fina ord om vår skärgård.

Avslutningsvis fick vi träffa Louise Hallquisth som berättade om de omåttligt populära eskaderseglingarna som KSSS arrangerar sommartid. Redan nu fick vi reda på att sommarens eskadrar är fullbokade, men det fanns öppningar som eskaderledare, så de som gillar skärgården, härlig samvaro och lite nya vänner uppmanas söka detta.

Vi fick dessutom se några väl förtjänta pristagare ta emot sina utmärkelser. Josefin Olsson mottog sällskapets ädlaste medalj, nämligen Rorsmedalj i guld. Därutöver delades ett seglarmärke i guld respektive silver ut till Jacob Lundqvist och Christer Svensén samt ett Funktionärsmärke med 3 stjärnor till Björn Holmberg.

Vi tackar alla som kom och ville väcka seglingskänslan vid liv tillsammans med oss! Vi hoppas att ses på vattnet snart igen!

Iohn Ryott

Informationskommittén