KM i Sprint avgjort på Baggen

I härlig klubbmästerskaplig anda avgjordes KM i Sprint på Baggensfjärden lördagen den 15 oktober i KSSS J/70-båtar. Tämligen ohotad vinnare blev Anders Gille med besättning följda av Urban Nyhammar och Rasmus Granzin.

Höstsegling på Baggensfjärden. Sydliga byiga vindar och regnskurar stod det i rapporten.  Seglingsledare Hans Broman tillsammans med Hanna Hellberg hälsade seglarna välkomna i Sjövillan på lördagsmorgonen. Det var en skön mix av alltifrån unga optimistseglare till rutinerade sprint och havskappseglare som skulle mäta sina krafter på vattnen precis utanför Sjövillan.

 

Seglingen var mestadels jämn och tight även om några race blev lite utdragna, oftast när vinden tilltog. Ju längre dagen led blev besättningarna varma i kläderna och misstagen blev färre. Detta resulterade i rolig och spännande segling. De som behärskade förhållandena bäst var Anders Gille med en rutinerad besättning bestående av Göran Bobeck och Göran Wintzell. De gjorde väldigt få misstag och hade en imponerande serie (3-1-1-1-1-1-1). Tämligen ohotade vann de guld före Urban Nyhammar som var 4p bakom och Rasmus Granzin som var ytterligare 4p bakom Nyhammar.

På landbacken såg Hanna Hellberg och Christian Harding till att seglarna blev ordentligt omhändertagna med korv och hamburgare samt kaffe och öl.

Nu när segelsäsongen börjar lida mot sitt slut så börjar en annan säsong ta vid, nämligen e-seglingssäsongen. Christian Harding har mycket spännande planer inför vintern. Se till att hålla er informerade genom att gå med i KSSS e-seglingsgrupp på Facebook.

Stort tack till alla seglare och funktionärer för en härlig höstdag på vattnet. Personligen gav den mig massor av roliga diskussioner, erfarenheter och nya bekantskaper.

Resultat samt övrig information hittar ni här.

 

Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté