Saltsjöbadsregattan seglad i typiska vårvindar

Under helgen 21-22 maj, arrangerades den årliga Saltsjöbadsregattan på Baggensfjärden. Totalt samlades fyra klasser, J/70, Starbåt, 505 och OK-jolle, ute på vattnet för att göra upp i vårvindarna.

På lördagsmorgonen återfanns en trupp glada och förväntansfulla seglare ute på Baggensfjärden för att damma av totalt sex race under loppet av två dagar. Prognosen hade under veckans gång ändrat sig lagom till regattan och lördagen bjöd på stabila förhållanden och friska vindar. På söndagen erbjöd Baggen däremot lättare vindar och en del vindvrid i sedvanlig ordning.

Starbåt och J/70 som var den klass som lockade flest seglare med totalt 13 seglande besättningar seglade på Bana A. Banan var en kryss-läns-bana med länsgate och ännu än gång användes de totalt fem nyinskaffade drönarmärkena. De nya märkena fungerade mycket bra förutom ett märke som förlorade signalen under en av lördagens kappseglingar. På Bana B där 505 och OK-jolle seglade, användes de mer traditionella metoderna när det kommer till märken. Båtarna seglade tre respektive två varv runt en kryss-läns-bana.

Årets upplaga av Saltsjöbadsregattan var mycket lyckad. Det var kul att se så många seglare från olika klubbar ute på vattnet och på hamnplan. Helgen var både innehållsrik, lärorik och underhållande.

Resultat från Saltsjöbadsregattan.

Filippa Söderbaum/IKK