Äntligen träning igen

Lagom till att vi sjunger in våren sätter också träningsverksamheten återigen igång för våra seglare på KSSS:s anläggningar.

Fler timmar av dagsljus och varmare temperaturer innebär, till alla seglares stora förtjusning, att seglingssäsongen äntligen kan dra igång efter vinteruppehållet. Åter är det aktivitet i Saltsjöbaden och Ranängen när barn och ungdomar i alla åldrar förbereder sig för att ge sig ut på vattnet.

Både i Saltsjöbaden och Ranängen/Djursholm förekommer segling på alla nivåer. Somliga seglar för första gången i optimistjollar medan andra har flera års erfarenhet och utför högre satsningar i nya båtar och klasser. Det finns möjlighet för alla att, oavsett erfarenhet, utveckla sina seglingskunskaper och växa som seglare utifrån sin egen ambition. Seglingen ska huvudsakligen vara rolig och innebära glädje. Träningsverksamheten skapar umgänge och fungerar som ett utmärkt verktyg för att finna likasinnade kamrater att dela sina kunskaper med. Seglare, tränare, föräldrar och ledares engagemang bidrar till en trygg och inbjudande atmosfär för att skapa den bästa seglingsupplevelsen. Målet för KSSS är att inspirera nya generationer av seglare till att fortsätta hela livet med seglingen.

Nu när träningen äntligen har börjat kan vi se fram en lång och innehållsrik säsong. Våra seglare börjar nu träffas igen, träna och öva inför årets segling. Efter denna tid som präglats av pandemin peppar vi alla igång inför en fartfylld säsong med mycket aktivitet, många regattor och framförallt en massor av segling.

Filippa Söderbaum/IKK