Toppresultat i Kieler Woche för Hedvig och Hugo Liljegren

Den 21 juni avslutades den första delen av Kieler Woche som äntligen var tillbaka i sin riktiga form efter Corona. Massor av seglare, båtar och en härlig stämning på hamnplan. Helt enkelt en folkfest som vi har saknat.

I 29:er kom Hedvig och Hugo Liljegren på en fantastisk 5 plats! Inför sista seglingen låg de 3.a men kom inte i väg i starten i sista seglingen.
127 team varav 13 svenska från 18 nationer kämpade på vattnet i fyra dagar.
2 dagar grundomgång och 2 dagar finalseglingar i fyra grupper på 2 banor var planen och guld och silver hann med 12 seglingar tack vare en sen kväll på vattnet då hela lördagen bjöd på åskfronter som passerade regelbundet och dessutom skapade stora skillnader i vindens riktning och styrka. Vi fick även en rejäl hagelskur på oss iland när vi väntade.
 
Första dagen bjöd på strålande sol, 25 grader varmt och frisk frånlandsvind. De andra dagarna blev det lite mer normalt Kielväder med moln och lite regnskurar.
 
Om bara ett par dagar börjar 29:ernas EM i Rungstedt, Danmark. 164 team är anmälda och vi hoppas på nya framgångar för våra seglare där.
 
Hugo och Hedvig ser fram emot EM och laddar för ett toppresultat.