Stjärnspäckat på scen under Seglarforum den 7 mars

Kolla in talarlistan nedan:

Terry Hutchinson, ledaren för Americas Cup projektet American Magic
Det är knappt sex månader kvar tills utmanarserien om America's Cup startar i Barcelona. Den amerikanska utmanaren American Magic från New York Yacht Club tränar just nu tvåbåtsracing och testning med sina två AC40 båtar. En av världens bästa seglare, Terry Hutchinson leder den amerikanska satsningen.

Skepparen för tittarsuccén Över Atlanten Gurra Krantz
Sällan har segling och båtliv fått ta så pass mycket plats på bästa sändningstid som succéprogrammet Över Atlanten. Säsong efter säsong har svenska idrottsprofiler, musiker, skådespelare och i övrigt namnkunniga personer fått ge sig ut på sitt livs äventyr. Just nu går den sjätte upplagan där besättningen gör den längsta passagen i programmets historia, från Gran Canaria hela vägen till Rio de Janeiro.

Olympiska medaljörerna Josefin Olsson & Anton Dahlberg
Träffa ICLA seglaren Josefin Olsson och 470-seglaren Anton Dahlberg som är inne i slutfasen av sina olympiska satsningar mot Paris OS i sommar.
Hur är formen, vilka är de värsta konkurrenterna, vilka avgörande vägval finns kvar innan OS? Kan de återupprepa bragderna från Tokyo olympiaden?

Julia Gross och Fredrik Bergström om den svenska Americas Cup satsningen
Den svenska satsningen på Youth och Womens America’s Cup, Swedish Challenge pågår för fullt.
Mängder av timmar har lagts i simulatormiljö och i foilande jollar. Nu skulle teamet äntligen få sätta sig i den riktiga AC40 båten. Men båten dras med förseningar och nu i mars ska teamet tas ut som ska segla båten.  
Går det att konkurrera med de befintliga teamen som redan har två båtar i vattnet?
Vi kommer att träffa Julia Gross som fightas om en plats i damteamet och teamcoachen och OS-medaljören Fredrik Bergström berätta om status i projektet.
Den 10 september startar Youth America’s Cup och den 28 september går startskottet för Womens America’s Cup.

Gotland Runt 2024 startar i Sandhamn
Starten av årets Gotland Runt går ifrån Sandhamn. Vad innebär detta för världens största årliga havskappsegling? 2023 års upplaga var brutal och knappt 20% av de startande båtarna skar mållinjen. Hur var det därute? Vad finns det för lärdomar från de som klarade det.
Hör mer om detta från kämparna Robert Tellström och Peter Wiklund som anlände i Sandhamn efter över 80 timmars kamp mot vädret och de yngsta seglarna Elin Björklund och Lovisa Arnell som seglade på X-41:an Magic Mix.
 
Programmet leds av Stefan Rahm & Cecilia Jonsson

Plats & tid: Stockholmsmässan, Allt för sjön, – klockan 17:45
- Seglarforum,  Marina scenen i A-hallen kl 17:55 – 19:15 
- Medlemsmingel i KSSS monter A06:19, kl 19:15 - 20:00

Det är gratis inträde till mässan för KSSS medlemmar denna kväll (7 mars) om man anmäler sig via denna länk senast den 5 mars kl 12:00

Varma hälsningar,
Vännerna på KSSS