Team Pro4u återigen svenska mästare i havskappsegling

Sandhamn Open är ett genrep inför Gotland Runt för både KSSS och för seglarna. Av den anledningen var starten av distansracet placerad på platsen söder om Sandhamn där Gotland Runt starten kommer att gå om tre veckor. Vinnare i ORCi blev First 36.7:an Team Pro4u, i SRS fullcrew vann J/111 CAG.

Vädret kunde ingen klaga på under årets Sandhamn Open som seglades torsdag till söndag. Det har blåst fina sydvästliga vindar på 7-12 m/s under i stort sätt hela regattan, men lite lättare vindar under havsracet natten mellan torsdag och fredag.

Programmet var väldigt ambitiöst för de som seglade hela regattan, med två banrace under torsdagen, följt av ett 130 NM långt havsrace och avslutningsvis ytterligare två banrace och ett 15 NM långt distansrace.

Årets Sandhamn Open var tillika SM i havskappsegling varför en biljett till Seglingens Mästare stod på spel. Det skulle visa sig att favoriterna Team Pro4u med Patrik Forsgren (KSSS) med besättning skulle vara svåra att slå. De vann med den imponerande serien (1-2-1-1-1-1) före den för Stockholm nya båten Garm, en JPK 1180 med Per Roman (KSSS) och en svensk/spansk besättning. Trea slutade Italia 998:an Madonna med Per Ovren (KSSS).

I SRS fullcrew segrade CAG med Anders Frisk (Viggbyholms SS) före en udda fågel i sammanhanget, nämligen Havskryssaren Ballad med Patrik Salén (KSSS) och X-35:an Swallow med Johan Gransten (KSSS). I SRS klassen valde en majoritet att bara segla distansracet, varför det var lite glest på startlinjen på banracen.

Doublehanded seglades som två separata distansrace där Team Mobline med Nadine Kugel och Pär Lindforss (Trälhavets BK) vann den långa havkappseglingen och Alapocas med Anders och Annie Nordström (Trollbäckens BS) vann den andra.

Jag citerar Per Roman som gav stor eloge till seglingslednignen för väl genomförda seglingar:

- Folk i Medelhavet borde få reda på vilka otroligt fina seglingsförhållanden det är har här uppe i Stockholm. Otroligt härligt seglingsväder och fint arrangemang.

Vi tackar hela funktionskåren och alla tillresta segalre för en härlig helg tillsammans!

Mer information samt resultat hittar ni här.

 

/Iohn Ryott, KSSS Infromationskommitté