Väldigt spännande avgörande i Sprint SM för damer

Inför sista racet stod grundseriens segrare Maja Hansson-Mild från GKSS på samma poäng som Klara Häger från Ekerö Båtklubb, varför den som kom först i sist finalracet skulle ta hem segern. Med minsta möjliga marginal, vi pratar centimeter, lyckades Klara Häger komma på platsen före Maja Hansson-Mild och blev därmed svensk mästare i sprint för damer. Trea blev Johanna Kemmler från Runmarö Yacht Club.

Den här helgen har Baggensfjärden och Saltsjöbaden bjudit på propagandaväder, med soliga och härliga seglingsförhållanden, om än ganska lätta vindar. Den som behärskade de lätta vindarna bäst var Maja Hansson-Mild från GKSS som tog hem grundserien med god marginal. Nytt för året är dock att man bara tar med sig sin placering från grundomgången till finalen, varför allt är öppet inför finalserien bestående av de sex bästa båtarna. Finalserien seglades sedan i två heat.

Spänningen var total inför sista racet och när de båda båtarna som låg på samma poäng samtidigt rundande var sitt märke inför sista undanvinden blev avslutningen gastkramande. Det såg ett tag ut som Maja Hansson-Mild, som låg längst ut på vänsterkanten skulle få en sista puff in mot mållinjen, men Klara Häger lyckades hålla emot och knipa andra platsen i sista racet, vilket ledde till totalseger.

- Vi är otroligt glada över segern och att vi till sist hittade nycklarna som vi kämpade med att hitta i början av serien. Ekerö Båtklubb har haft en satsning på tjejsegling och två medlemmar i teamet kommer från den satsningen, superkul, berättar Klara Häger som styrde den vinnande båten.

Stort grattis till det segrande laget från Ekerö Båtklubb som bestod av Klara Häger, Karin Bäckström, Åsa Tryselius och Nila Grusell.

1 Klara Häger (Ekerö BK) 3 1 2 6
2 Maja Hansson-Mild (GKSS) 1 3 3 7
3 Johanna Kemmler (Runmarö YC) 5 4 1 10
4 Mischa Öhrling (Oxelösunds SS) 4 2 5 11
5 Isabelle Lindsten (Värmdö Jolleseglare) 2 5 6 13
6 Lova Barthelson (KSSS) 6 6 4 16

 

Stort tack till alla seglare och funktionärer för en väl genomförd regatta.

Hela resultatlistan samt övrig information hittar ni här.

Bilder: Claes Lundin

//Iohn Ryott
KSSS Informationskommitté