VO70 Tschuss II jagar fartrekordet runt Gotland

VO70 Tschuss II, med skepparen Johnny Mordaunt, passerade Visby på måndag förmiddag och jagar nu fartrekordet för Gotland Runt Offshore Race. För att slå rekordet måste de gå i mål innan klockan 17:32:24 på måndag eftermiddag.

Gotland Runt, som genomfördes för första gången 1937, är världens största årligt återkommande havskappsegling där bansträckningen har förändrats över åren. Medelhastigheten räknas ut för att jämföra vinnartiderna, och det gäller att hålla en så hög snitthastighet som möjligt under hela racet. Det nuvarande rekordet för enskrovsbåtar ligger på imponerande 13.01 knop.

VO70 Tschuss II med skeppare Johnny Mordaunt har hållit en stark position genom racet, och låg ungefär en och en halv timme bakom rekordtiden när de passerade Visby. Med vinden som ser ut att hålla i sig in mot mål, är rekordet inom räckhåll.

Vi välkomnar alla att komma till Sandhamn för att heja och ta emot besättningen när de anländer. Låt oss tillsammans fira deras prestation och förhoppningsvis nya rekord!