Emil är nominerad till Helly Hansens ungdomspris

HH ungdomspris är ett nytt årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Vi ställde fem snabba frågor till Emil:

1. Om någon som aldrig seglat frågar varför du tycker att det är så kul, vad svarar du då?
Att man ständigt utvecklas och blir aldrig fullärd. Man jobbar som ett team. Otroligt härliga upplevelser och miljöer och människor som man tar del av under resans gång.

2. Ditt bästa minne med KSSS?
Att få köra KSSS Offshore Clinic och utvecklas tillsammans med människorna i den, får jag säga. Vi körde öppet hav tillsammans en gång, det var superkul att få kappsegla ihop. Då fick man på riktigt se hur bra de lärt sig och använde kunskapen i skarpt läge. Och hur bra det gick.

3. Har du någon förebild inom seglingen?
Den inom seglingsporten jag tycker är absolut coolast och som gör något häftigt, det är Alex Thompson och det han gjort med Hugo Boss-projektet.

4. Vad är dina planer för sommaren 2022?
ORC EM i Oslo och en vinst där, sen J70 VM och EM samt lite Star Sailors League är planen just nu.

5. …och 2032?
Bra fråga men det absolut coolaste hade varit att få köra The Ocean Race! Det är ett mål och en spännande utmaning som jag skulle vilja göra!

Läs mer och rösta