Propagandasegling på Gill Stockholm Cup i Saltsjöbaden

Under söndagen, i strålande sol och lätta vindar, kunde KSSS genomföra årets första Gill Stockholm Cup.

Då restriktionerna nu har lättats upp för junioridrotten och vi har fått börja att genomföra tävlingar igen kunde KSSS under nationaldagen genomföra årets första Stockholm Cup. Förhållanden var perfekta för denna yngre generationens seglare som samlades från olika klubbar runt om i Stockholmsområdet. 

32 seglare var till slut på startlinjen och för en del var det första gången som man tävlade. Kappseglingen genomfördes som en så kallad Grön kappsegling med en liten bana vilket innebär att det är något kortare race och lite förenklade regler. Detta för att få de yngre seglarna att komma igång och tycka kappsegling är kul. Fyra fina seglingar kunde genomföras och man avslutade dagen med ”After sail” och prisutdelning där alla barn fick fina medaljer.

Det känns både viktigt och kul att kunna komma igång med tävlandet igen så att vi säkrar upp den yngre generationens tillväxt i Stockholms regionen. Ett nytt föräldrar gäng med riktigt bra engagemang hjälpte till att organisera och genomföra dagen och KSSS coacher från Ranängen och Saltis samt coacher från LiJS från Lidingö ställde upp och coachade alla barn på ett mycket fint sätt!

En riktigt härlig och lyckad dag för alla våra nya kappseglare!

För resultat  klicka här

Vid pennan/

Lena Wilton (KSSS projektledare för regattan)