Hedvig är nominerad till Helly Hansens ungdomspris

HH ungdomspris är ett årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Vi ställde några snabba frågor till Hedvig:

1. Om någon som aldrig seglat frågar varför du tycker att det är så kul, vad svarar du då?

Segling som sport tycker jag är den perfekta kombinationen av hjärna, teknik, fysik och fart. Allt detta krävs för att ta rätt beslut på banan, för att orka kämpa hela dagen och för att segla så snabbt som möjligt runt banan. Alla delar måste bemästras för att prestera vilket gör att det alltid fins mer att lära!

 

2. Ditt bästa minne med KSSS?

Jag har många gånger tidigare beskrivit KSSS hamnplan i Saltsjöbaden som mitt andra hem. Där finns vänner i alla åldrar, som på ett eller annat sätt delar samma intresse som jag, vilket leder till en väldigt härlig stämning.

 

3. Vad är dina planer för sommaren 2023?

Planen för 2023 är att utvecklas i båtklassen 470 som jag seglar tillsammans min bror Hugo Liljegren. Vi började träna redan i höstas men i sommar hoppas vi på att delta i ett antal internationella tävlingar i både 470 och 29er

 

4. …och 2032?

Min dröm har länge varit att segla OS, en dröm som kommer närmare och närmare att bli verklighet. Det är det som just nu driver mig och är min motivation till att träna hårt.

 

Läs mer och rösta