Samuel är nominerad till Helly Hansens ungdomspris

HH ungdomspris är ett årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Vi ställde några snabba frågor till Samuel:

1. Om någon som aldrig seglat frågar varför du tycker att det är så kul, vad svarar du då?

Jag älskar seglingen framförallt för variationen som sporten bjuder på. Man kan uppleva allt från action när man fångar en våg på undanvinden påväg mot mål i hög fart, till att lugnt guppa fram i båten med familj och vänner.

2. Ditt bästa minne med KSSS?

Svårt att välja, men ett riktigt bra minne är från i sommras på ett konfaläger som jag jobbade på. Efter en lång dag kontinuerlig segling så samlades hela lägret och sjöng sånger samtidigt som solen gick ner framför oss. Riktigt mysigt.

3. Vad är dina planer för sommaren 2023?

Under 2023 ska jag försöka få till mer  tid till segling nere i Lund där jag nu spenderar större delen av året. Jag har även tänkt fortsätta och utvecklas som båt-mek inom seglarförbundet där också en mek-utbildning är planerad till våren som jag ser fram emot. Utöver det hade ett första Gotland Runt varit kul om jag lyckas få till det.

4. …och 2032?

Till 2032 vill jag självklart ha utvecklats mycket som seglare. Jag hoppas även på att själv segla aktivt inom någon entypsklass såsom j/70, express eller liknande, och göra det med egen båt som jag kan pyssla med. Men jag hade också velat börja med havskappsegling och längre distanser och race i allmänhet.

 

Läs mer och rösta