Anton och Fredrik slog till.

Svårseglat på bukten även idag. En nordvästlig vind gav extra piff på banorna.. Det avslutades med en perfekt ”seebreeze” riktning och lite längre vågor, nästan broshyrföre vid 19.00 och fullt med segel på alla banorna. Fin avslutning för de flesta som fick segla sent på dagen.

Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470 fick till sin bästa dag idag och avslutade med en spik. Det känns verkligen, verkligen bra idag. Man blir så glad, sa Anton direkt efter de kommit i mål. Så gott. Det tog killarna upp på en fjärdeplats totalt och kan därmed kriga om en medaljplats morgon. Det ser vi fram emot.
Josefin fick ytterligare en tung dag på havet. Jag trivdes inte riktig bra med kombinationen vågorna och vinden. Har tränat på alldeles för platt vatten den sista tiden verkar det som, säger Jossan lite besviket , som verkligen såg fram emot den här regattan. Jag tar nya tag till nästa avslutar hon.
Tyvärr fick inte Julia Gross/ Cissi Jonsson inte till det idag, trots bra resultat. Tyvärr var de tvungna att utgå den sista seglingen. Det hade räckt med en topp fem i den sista och medaljracet hade varit där som i en liten ask. Tyvärr har vi missat två sista dagar på världscuper i rad nu så vi blir livsfarliga i Hyère. Revanschlusten är stor. Vi vill börja redan imorgon, avslutar Julia och Cissi.
Palma har visat upp ett fantastiskt arrangemang med många båtar på banorna. Vindarna har inte hjälp till alls. De har varit väldigt labila och riktningarna har varit korta och många, vilket gjort det riktigt svår att få till banorna, trots att de har blivit korta (targettime) i modern tid. Jag har inte upplevt något liknande någon Palmavecka under min tränar/coach karriär och jag har ändå varit med på denna regattan 25tal gånger.
Tre svenska båtar i medaljrace imorgon genom Anton och Fredrik i 470 herr, Carl P Sulvan/ Otto Hamel i 49er och Lisa Ericson/ Hanna Klinga i 49er FX.
Imorgon är det lovat sjöbris fån början för första gången. Det blir en härlig avslutning.
Resultaten hittar du på följande länk
http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/laregata/vertodoslosresultados
Stay tuned….
Björn Johansson

KSSS barometern efter fjärde dagen (antal startande inom parentes)
4 (76) Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström 470 Herr
15 (96) Josefin Olsson Laser Radial
15 (49) Julia Gross/ Cissi Jonsson 49er FX
22 (73)Tim Shuwalow/Celine van Dooren Nacra 17
33 (56) Fanny Baumann RSX Dam
38 (79) Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark 49er
41(49) Sanna Mattsson/ Sarah Rosell 49er FX
42(73) Sandra Sandqvist/Charlie Ekberg Nacra 17
48(49) Johanna Sommarlund/ Therese Antman 49 FX

 50 (56) Andrea Holm RSX Dam
51 (72)Adam Holm RSX Herr
64(150) Jesper Stålheim Laser S
95 (150) Claes Törnsten Laser S
See More