KSSS Elitlag i full träning på Mallorca.

Mallorca sviker sällan. Under tre veckors tid har KSSS elitseglare i olika klasser och i perioder vistats här.

Först ut var våra utmanartjejer Sanna Mattsson och Sara Rosell i 49erFX i slutet på februari som inte var utanför Europa i träningsperioden innan, De andra i 49er FX Julia Gross och Cissi Jonsson samt våra unga 49er hopp Gustav Pettersson och Marcus Anjemark kom strax i början av mars med lite vila från Miamisejouren. Detsamma gäller våra 470 ess Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. De har kört hårt med sin finländske träningspartner.

Samtidigt kom våra Laseress Jesper Stålheim och Josefin Olsson, Jesper efter lite vila från sin Australien tour och Jossan efter två Kanarieöresor också den i träningens tecken. Junioren Claes Törnsten i laser gör också entré på världcuparenorna.

Nacragänget har fått en trög start med skador i respektive båt. Tim Shuwalow nya gast bröt armen, så där får vi en stand in från Holland under de närmaste världscuperna och Sandra Sandqvist kör med Charlie Ekberg som gast tills David Jonsson kommer tillbaka efter sin knäskada.Vad som kommer ytterligare att förgylla framtiden är våra RSX seglare Adam Holm och Fanny Baumann som varit i Cadiz under vintern.

Kommande helg är det ”warmup” race i dagarna tre. Där alla närvarande båtar från Europa och Sydamerika och även från USA och Kanada kommer att delta. Det kommer att bli som en mini världscup.Träningen forsätter månaden ut tills den viktiga världscupseglingen tar vid i början på april.

Mallorca är ett svårslaget ställe att lägga tidig vårträning på. Man kan räkna med många vindriktningar, platt vatten, stora vågor och relativ långa pass, lätt att ta sig in och ut på träningsarenan. De verkar som hela världen har hittat hit.

Följ oss gärna på träningsracen under helgen här på NCArenal, Mallorca.

/Björn Johansson