Landslaget mötte pressen i Saltis

Svenska Seglarförbundet hade inbjudit pressen till att träffa det unga svenska seglingslandslaget, SWE Sailing Team, inför satsningen mot OS i Rio 2016.

Pressmötet ägde rum i dag i den nyrenoverade Sjövillan vid KSSS kansli i Saltsjöbaden. Vår klubbdirektör Johan Hedberg hälsade välkommen och sen tog seglingens förbundskapten Magnus Grävare över. Han och Seglarförbundets sportchef Stefan Rahm presenterade de nio aktuella OS- klasserna som dessutom kommer att ligga kvar även till efterföljande OS år 2020.

Av de nästan 20 seglarna i landslaget är sex av dem KSSS-are. De seglar i klasserna 49FX, 470, Laser och Laser Radial. Äldst i det seglande landslaget är 29 år, yngst är 20, en bra fördelning inför kommande OS. Generellt sett har det skett en kraftig föryngring i OS-klasserna. Enligt Magnus Grävare beror det främst på att båtarna blivit mindre i storlek och mer extrema att segla samt att seglingen också blivit mera fysiskt krävande. Med sådana framtida förutsättningar ligger vår ungdoms- och elitsatsning helt rätt i tiden.

Efter presentationer och genomgång av planerna inför OS 2016 i Rio blev det gruppfotografering på bryggan ut mot Baggen och sedan individuella intervjuer. Mest intervjuad? Vår egen silvermedaljör i Laser Radial, Josefin Olsson!