Isby/Swing par i ess på Höstmixen

KSSS Höstmix bjöd på lätta vindar runt den cirka 10 nm långa inomskärsbanan. 15 ekipage kom till start, och Team Isby/Swing gick segrande ur striden i one offen Mithril som ju också lyckades så bra i årets ÅF Offshore Race.

Höstmixen är unik på det sättet att racet är upplagt som en endags shorthanded distanssegling där besättningen ska vara i perfekt könsmässig balans – en man och en kvinna. Varken mer eller mindre. Racet körs i SRS-klass och jaktstarten gjorde det spännande vid start då den västliga vinden fanns, fast i avtagande. Det var en fördel att vara tidigt iväg idag, de sista båtarna halvparkerade och fick kämpa för att komma iväg. Den avtagande vinden gjorde också att banlängden fick kortas till ca 10 nm mot planlagda 20.

Ekholmarna Annelie och Anders i X332-an Trixie hade en fin resa och landade på två poäng, medan KSSS Salénlag med Patrik och Katja tog tre pinnar i J70an Trassel Too. Talande namn, på After sailen bar det sig inte bättre än att en tand trasslade så pass att ett besök på tandakuten blev nödvändigt för Salénarna i stället för den hett efterlängtade regattamiddagen. I övrigt bjöd regattan inga missöden i stundvis strålande sol och 3-4 ms.

Kort sagt; HKK:s initiativ med en mixed regatta levde väl upp till högt ställda förväntningar.