KSSS Blogg: Var stolt!

Som KSSS-medlem finns det mycket att vara stolt över just nu när seglingssäsongen går in på högvarv.

Torbjörn Törnqvists Team Artemis som seglar för KSSS tog sig till final i Louis Vuitton Cup vilket är det bästa svenska resultatet i tävlingen på 40 år och ett stort steg framåt från förra America's Cup. Därmed kan man definiera det som att teamet tog en tredjeplats i vad som måste betraktas som världens hårdaste och mest prestigfulla kappsegling. Jag kan inte nog understryka hur stolta vi kan vara över Artemis, såväl de som varit på sjön som de som varit på land. Förhoppningsvis kommer det nya utmaningar från Team Artemis och det känns som om de kommer att ha ännu mer att ge framdeles. Och så håller vi tummarna för ungdomsteamet som snart börjar segla Red Bull Youth Challenge i foilande AC 45:or.

KSSS vann även andra omgången av Allsvenskan i Segling som den här gången gick av stapeln på Ekerö. Teamet som bestod av Niklas Edler, Julia Gross, Martin Wigforss och Fredrik Appelberg radade upp spikar och kunde efter tre dagars intensiv segling stå som segrare före Cape Crow YC och Ekolns SS. Det innebär naturligt nog att vi också leder den sammanlagda tabellen för allsvenskan efter 2 av 4 deltävlingar. Det som är extra roligt tycker jag är att vi som klubb skickar olika besättningar varje gång men att dessa likafullt presterar på högsta nivå. Det är något att vara stolt över och vi vill såklart både rikta ett tack och ett grattis till helgens duktiga besättning!

Våra optimistungdomar har visat framfötterna och tog inte mindre än 7 av 12 av de svenska platserna till VM och EM, ett enastående resultat. Förutom att vi därmed är den mest framgångsrika optimisklubben i Sverige just nu visar det också på vad som är unikt med KSSS inte bara i Sverige utan även internationellt: att vi är en av världens få one-stop-shops för segling. Här finns allt från optimistjolleungdomar, Americas Cup Team, bankappseglare och havskappseglare i världsklass, eskadersegling, lägerverksamhet där vi utbildar mer än 1000 ungdomar per sommar, hamnar och träningsanläggningar av högsta kvalitet och mycket mycket annat.

Vi har de senaste åren lyfts fram i internationell press som ett av världens ledande seglingssällskap, det är ingen överdrift.

Så var stolt över din klubb!

I all blygsamhet

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet