Vilma och Malin i topp inför sista dagen av JVM

När en dag återstår av Junior VM i 49erFX är Vilma Bobeck och Malin Tengström kvar i ledningen. Men det är jämnt och mycket kan hända i de tre race som ska seglas på söndagen. - Än så länge håller vi ihop det men det är tight med poängen, säger Vilma.

Norska Risor, där JVM avgörs, har bjudit på mycket skiftande förhållanden. Just nu är det lätta vindar som gäller.

- Idag var det mycket lättare vind och avtagande under dagen. I fältet börjar de flesta båtarna nu gå lika fort vilket gör att det blir tightare racing och fler kan vara uppe i toppen, säger Vilma och fortsätter:

- Inför imorgon har vi ett litet försprång men det är tre race kvar så mycket kan hända. Vi tror på oss och kommer ge allt.

Det är verkligen jämnt i toppen. Bakom svenskorna jagar italienskorna Alexandra Stadler/Silvia Sper som är tvåa och Willemijn Offerman/Elise Ruyter från Nederländerna som ligger trea. Mellan dessa tre i toppen skiljer bara sex poäng. Sedan är det 36 poäng mellan trean och fyran.

- Vi kommer fortsätta att ta ett race i taget och göra allt vi kan i alla lägen. Såklart kommer vi hålla ett extra öga på både holländaren och italienaren då marginalerna är små. Men vi kommer gå ut och köra vårt eget race och så får vi se hur långt det räcker, säger Vilma Bobeck.

Foto: Martina Orsini

Text: Mats Olsson Svenska Seglarförbundet