Jolleaction på Baggensfjärden 2-3 oktober

Den 2-3 oktober arrangerar KSSS Olympic Class Regatta i Saltsjöbaden, det är den traditionella avslutningen av den svenska säsongen för jolleseglarna. Närmare 400 seglare i tolv olika klasser kommer att segla på Baggensfjärden. Vindprognosen pekar på att det kommer att bli en blåsig regatta i år, så räkna med massor av seglingsaction.

Olympic Class Regatta är Sverige största jolleregatta med deltagare i alla åldrar från de yngsta i Optimistjolle till mer ärrade kämpar i 505-klassen. Seglarna kommer från hela Sverige och även en betydande finsk delegation kommer att vara med. Och vi kan räkna med att det är ett seglingssuget gäng som kommer till start. Nu när restriktionerna är hävda är många som längtat efter att tävla och träffas igen.
För att peppa seglarna kommer KSSS OS-seglare: Josefin Olsson, Anton Dahlberg, Fredrik Bergström, Cecilia Jonsson och Emil Järudd att finnas både på land och ute på banan för att coacha och peppa. Dessutom kommer den nya OS-klassen iQFoil visas upp, i den starka vinden kommer det att bli spektakulärt att se de foilande vindsurfarna nå farter upp mot 30 knop.
KSSS Olympic Regatta är ett stort arrangemang där också massor av föräldrar, tränare och funktionärer deltar för att alla seglare ska kunna komma ut och segla under rättvisa och säkra förhållanden.
En jollefest med andra ord. 

Tävlande klasser:
Optimist, Zoom8, ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7, Int. 505, 29er, E-jolle, RS Aero 5, RS Aero 7 och RS Aero 9.