Sandhamnsregattan by Bluewater dag 2

Det är fredag och solen skiner som oftast när det är kappsegling i Sandhamn. Den andra dagen av den klassiska Sandhamnsregattan by Bluewater har precis avslutats. Årets regatta seglas i tre klasser av klassiska träbåtar som är indelade efter SRS-tal, totalt är det 27 startande båtar. Samtidigt seglar 6 st 12 metre-båtar pre-Worlds utanför Sandhamn.

Den första dagen bjöd på fina seglingsförhållanden på Kanholmsfjärden, med sydliga vindar 4-6 m/s, där de mindre båtarna visade sig vara snabbast. Först, på beräknad tid, kom Jonas Wahlström med sin 5:a Saga, följt av Sk30:an Pani och A22:an Paloma. I den största klassen kom Sk95:orna Marga och Gerdny först.

Idag var banområdet förlagt till vattnen öster om Sandhamn. Det var nordliga vindar på 5-7 m/s och återigen mycket sol och fantastiska förhållanden. Liksom gårdagen var det Saga som tog spiken på beräknad tid, följt av Sk55:an Hexan och Pani. I den största klassen var det Gerdny som var snabbast med Beatrice Aurore på andra plats.

Imorgon lördag ser ut att bjuda på riktigt busväder. Nordostliga vindar på över 10 m/s med mycket regn. Vi återkommer då med mer information och resultat!

Tack till seglare och funktionärer för två härliga dagar.

Iohn Ryott

Foto:

12or, Malcolm Hanes,

Classic start, HenrikTrygg