Erik Norlén kniper en silvermedalj på ILCA Youth Easter Meeting Garda

Med tre spik, fyra andraplatser och en 13:e plats som sämsta placering stod det klart att Erik Norlén slutar tvåa av totalt 180 startande i ILCA 6-klassen, efter tio race i säsongspremiären på Gardasjön, som seglades klart i lördags 8 april.

Med bara fem seglingsdagar i bagaget 2023 åkte Erik ner till Gardasjön för påsklov och ILCA Youth Easter Meeting 2023, som lockar unga ILCA-seglare från hela Europa.

  - Jag hade två träningsdagar nere på plats i Malcesine innan regattan började. Jag kände att jag snabbt kom in i racemode trots den begränsade mängd träning hemma i Sverige inför avresa, säger Erik. Jag hittade bra fart, gjorde bra starter och seglade taktiskt och strategiskt rätt på banan. 


Med varierande vindar, 4-9 m/s, mestadels sol men kallt för att vara påsk på Gardasjön är Erik nöjd med utfallet. 

  - Då detta var årets första regatta såg jag tävlingen som en träningsregatta och förberedelse för kommande tävlingar i vår. 


Härnäst väntar fortsatt träning i Garda med hans interantionella träningsgrupp bestående av seglare från Italien, Austrailen och USA. Därefter är både tränings- och tävlingsprogrammet intensivt med GP 1 i Stenungsund, träning hemma med RIG Motala och ytterligare en Eurocup på Garda. 

Säsongens stora mål för Erik är U19-VM i Poland i juli och U21-EM i Stavanger i augusti. 

 

Utöver Erik deltog flera unga KSSS-seglare på tävlingen:

ILCA 6

57. Hugo Sköld-Orr
63. Axel Wieland
83. Axel Almersson

ILCA 4

66. Vanja Ramm-Ericson
120. Linnea Åkesson

 

Foto: Angela Trawoger / Fraglia Vela Malcesine