Medalj till Sylvan/Anjemark i Miami.

Det blev två svenska medaljer på Världscupen i Miami. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, brons i 49er och Lisa Ericson/ Hanna Klinga, brons i 49er FX. Vi gjorde ett bra medaljrace trots de svåra förhållandena som rådde. Lätt byig vind med stora skift gjorde racet extremt intressant, tyckte Carl och Marcus. Vi hade en tag chans på silver när POR låg sist och vi tvåa, men vi skall inte gapa efter för mycket. Vi har haft en fantastik bra vecka, varit i nuet och trott på de vi har gjort och det räckte till medalj.

Det var den första svenska medaljen i 49er klassen någonsin i ett större sammanhang bara det är värt en applåd.

Jesper seglade en halv bra final, men de hade nog det svåraste vindförhållandet idag. Två knop i starten och extremt puffigt gjorde att Jeppe tappade kontakten med de första två båtarna rätt snabbt. Kom ändå med runt korken som nionde båt tog en på ”länsen” och hade ”sin” NZL under kontroll. Vann gjorde AUS Waern som därmed gick förbi Jesper i totalen så det blev en 6:e plats totalt.

FX tjejerna hade lite mer tryck i sitt heat och Julia och Cissi var uppe och nosade på en tredje plats ett tag. Tog en för tidig gipp och tappade nere vid gaten. Var med okey upp vid nästa kork, men en split kostade och så blev det en åtta i mål. Fantastisk comeback och en bra ”boost” inför VM nästa vecka.

KSSS gänget har haft en bra tävling i extremt krävande förhållanden.  Nu drar vi väster ut efter någon dags vila till Clearwater, Tampa och VM i Nacra, 49er och 49er FX och hoppas du hänger med även på den resan.

På torsdag kan du höra Josefin Olsson, Jesper Stålheim och 470 killarna intervjuas på KSSS Årsmöte.

Stay tuned

Resultat http://www.sailing.org/worldcup/results/

 KSSS Barometern Slutresultat Miami.

3. Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark, 49er

6. Jesper Stålheim, Laser

7. Julia Gross/ Cecilia Jonsson, 49er FX

14. Josefin Olsson, Laser Radial

 32. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

Övriga svenska båtar

3.   Lisa Ericson/ Hanna Klinga, 49er FX

12. Fritiof Hedström/Victor Västernäs, 49er

12. Björn Allansson, Finnjolle

15. Victor Bergström/Niclas During, 49er

44. Anders Karlsson, Laser

 

/ Björn Johansson