Välkommen till KSSS Olympic Class Regatta i helgen

Nu i helgen den 1–2 oktober kommer det bli stor seglarfest på Baggen i Saltsjöbaden. KSSS Olympic Class Regatta är Sveriges största jolleregatta med över 360 båtar och ca 400 seglare på startlinjen i år. Regattan avgörs i 19 klasser på 5 olika banor med deltagare från totalt 7 nationer (Sverige, Finland, Danmark, Norge, Kanada, Storbritannien och Peru).

Regattan samlar många duktiga och namnkunniga seglare, där bland annat KSSS Henric Wigforss med en meriterande femteplats från VM i Optimist tidigare i år och syskonparet Hedvig och Hugo Liljegren med en fjärdeplats på senaste VM:et i 29:er kommer att delta.

Under helgen kommer vi också att få besök av våra fantastiska elitseglare; OS-medaljörena Josefin Olsson och Anton Dahlberg, OS-seglaren Emil Järrud och landslagsseglarna Ida Svensson, Hugo Christensson, Ludvig Lindqvist och Wilhelm Kark.

Kom ner till KSSS hamnplan i helgen och träffa OS och VM-medaljörer, nya unga förmågor och äldre veteraner (yngsta deltagaren är 9 år och äldsta seglaren 79 år), tjejer och killar i en fantastisk mix. Totalt finns det 110 funktionärer på plats och massor av föräldrar för att få allt att fungera på ett trevligt, bra och säkert sätt under helgen.

Seglingarna startar klockan 11 på lördag och avslutas på söndag eftermiddag vid 15-tiden. Det kommer även att finnas café och matservering på plats under helgen.

Välkomna till KSSS i Saltsjöbaden och höstens stora seglarfest!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Seglingsklasser 2022:

Optimist, Zoom 8, E-jolle, ILCA 4/6/7, RS Aero 5/7, RS Feva 29er, 49erFX, 49er samt nyheten FoilClass 7/8/9.