VM-silver i OK-jolle till Niklas Edler

VM i klassiska OK-jolle har avgjorts i Marstrand med spännande seglingar och en svensk på prispallen. KSSS-seglaren, Niklas Edler, avslutade VM på bästa sätt när han seglade till sig en silvermedalj.

– Jag är väldigt nöjd med detta silver. Framför allt för att jag seglat bra i slutet och hållit ihop det när de andra blev nervösa. Lite surt på guldet när det var så nära såklart. Men det har varit kul, bra konkurrens, bra seglingar. Detta är mitt första VM i OK-jolle. Att starta i ett så stort fält är utmanande och inte helt lätt, men jag lyckades ta mig fram, säger Niklas Edler.

Marstrand har bjudit de 107 seglarna från tolv länder på de bästa förutsättningarna för fina mästerskapsseglingar – förutom sista dagen då det var för lite vind och seglingarna fick ställas in. Strömmen på Marstrandsfjorden har utmanat seglarna och det har varit tätt i fältet från start till mål. Totalt genomfördes åtta kappseglingar på fyra dagar.

– Det har varit ett fantastiskt mästerskap, perfekta vindar och väder. Det var bara idag som det var för lätta vindar för att få igenom några kappseglingar, säger Marcus Blomberg, ordförande för Marstrand Segelsällskap.

Det har varit en spännande toppstrid mellan vinnaren britten Charlie Cymbley, Niklas Edler och Lars Johan Brodtkorb från Norge. Mellan Charlie och Niklas skilde det till slut bara 0,4 poäng och Lars Johan hade tio poäng till godo till fjärdeplatsen. 

 

Text: Mats Olsson
Foto: Robert Deaves.