Bra världscup för Swe Sailing Team

Världscupen i Hyeres avslutades i helgen. Av 14 svenska besättningar till start fick häften segla medaljrace på lördagen och söndagen. Det är en siffra som förbundskapten Magnus Grävare är nöjd med.

- Med sju av de 14 besättningarna i medaljrace så visar vi att vi har en fin bredd på teamet. Ändå är det 3–4 av dessa som är långt ifrån nöjda med sina prestationer. Det är några som behöver göra ett bra jobb de närmaste månaderna. Men enligt planen har de tid på sig och förhoppningsvis är vi ännu lite mer redo i Århus i augusti, säger Magnus och tillägger:

- För övrigt blir hela teamet motiverade av 470-killarnas prestation och får extra energi för att själva ta sig dit.

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström stod i särklass bland svenskarna i Hyeres när de vann 470-klassen i utklassningsstil redan på lördagen.

- Regattan var en milstolpe för Anton och Fredrik. Det är väldigt viktigt att få vara med och slåss i toppen, helt enkelt att få erfarenhet att tävla på den nivån och när man gör som de gjorde denna vecka så skapar man sig ett väldigt starkt självförtroende och inte minst setter de sig i respekt hos konkurrenterna. De seglade makalöst bra, de vet varför de seglade bra och de vet hur de skall göra det igen, säger Magnus.

På lördagen seglade 49er och 49erFX sina medaljrace. Klara Wester/Rebecca Netzler blev tvåa i finalen och slutade på en fin sjätteplats i totalen. I 49er blev Carl P Sylvan/Marcus Anjemark fyra i medaljracet och därmed klättrade de från tionde plats upp till åttonde i totalen. I samma klass blev Hannes Westberg/Albin Boman tia till slut

På söndagen avgjordes medaljracet i 470 och Anton och Fredrik seglade in på fjärde plats men var ju redan klara segrare. Bakom dem blev Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar sjua och de slutade därmed på sjunde plats även i totalen.

Ytterligare två svenskar var i medaljrace på söndagen. I Finnjolle blev Max Salminen dagens bäste svensk när han blev tvåa och därmed avancerade den regerande världsmästaren två placeringar för att sluta sjua i totalen. Även Josefin Olsson avslutade bra i Laser Radial när hon blev trea i medaljracet. Totalt blev det en tionde plats för henne.

Läs mer här